събота , януари 20 2018
Начална Страница / Любопитно / Model S на Tesla ускорява от 0 до 100 за 2.5 секунди

Model S на Tesla ускорява от 0 до 100 за 2.5 секунди

Щатският производител на електрически автомобили – Tesla Motors се превърна в компанията произвеждаща най-бързия електрически модел в света. Вчера от там демонстрираха, как популярния модел, в лицето на Model S, ускорява от 0 до 100 километра в час, само за 2.5 секунди.

tesla

В допълнение, изпълнителният директор на компанията – Елън Мъск, заяви вчера, че производителят ще оборудва премийните си модели Model S и X с по-мощни батерии, което също ще им позволява да ускоряват по-бързо.

Джим Канос е скъсил Valeant, Tesla и SolarCity

И докато новините, като цяло са добри за производителя, те едва ли ще направят много по отношение на трудностите пред които е изправена компанията – във връзка с производството и регулацията.

Новата 100-киловатова батерия означава, че високопроизводителната версия на седан Model S, ще бъде най-бързо ускоряващия произвеждан електрически автомобил в света.

Моделът Model X, вече е най-бързия SUV произвеждан някога, но с новата батерия той ще може да ускорява от 0 до 100 само за 2.9 секунди.

Междувременно по-мощната батерия ще повиши съществено и пробега на автомобилите, като този на Model S се очаква да е над 480 километра с едно зареждане.

„Това е един много добър пробег, който съм уверен, че ще убеди хората по света, че електрическите автомобили са бъдещето“, коментира Мъск.

След новината, акциите на Tesla, които се повишаваха с 2% за деня, върнаха част от спечеленото и приключиха с повишение от по-малко от 1%.

Ъпгрейдването с нова батерия ще струва на новите купувачи с 10 000 долара повече, в сравнение с настоящите модели. За сравнение, собствениците на настоящите модели ще трябва да платят 20 000 долара, защото старите им батерии трябва да бъдат рециклирани.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *