Начална Страница / Любопитно / Model S на Tesla ускорява от 0 до 100 за 2.5 секунди

Model S на Tesla ускорява от 0 до 100 за 2.5 секунди

Щатският производител на електрически автомобили – Tesla Motors се превърна в компанията произвеждаща най-бързия електрически модел в света. Вчера от там демонстрираха, как популярния модел, в лицето на Model S, ускорява от 0 до 100 километра в час, само за 2.5 секунди.

tesla

В допълнение, изпълнителният директор на компанията – Елън Мъск, заяви вчера, че производителят ще оборудва премийните си модели Model S и X с по-мощни батерии, което също ще им позволява да ускоряват по-бързо.

Джим Канос е скъсил Valeant, Tesla и SolarCity

И докато новините, като цяло са добри за производителя, те едва ли ще направят много по отношение на трудностите пред които е изправена компанията – във връзка с производството и регулацията.

Новата 100-киловатова батерия означава, че високопроизводителната версия на седан Model S, ще бъде най-бързо ускоряващия произвеждан електрически автомобил в света.

Моделът Model X, вече е най-бързия SUV произвеждан някога, но с новата батерия той ще може да ускорява от 0 до 100 само за 2.9 секунди.

Междувременно по-мощната батерия ще повиши съществено и пробега на автомобилите, като този на Model S се очаква да е над 480 километра с едно зареждане.

„Това е един много добър пробег, който съм уверен, че ще убеди хората по света, че електрическите автомобили са бъдещето“, коментира Мъск.

След новината, акциите на Tesla, които се повишаваха с 2% за деня, върнаха част от спечеленото и приключиха с повишение от по-малко от 1%.

Ъпгрейдването с нова батерия ще струва на новите купувачи с 10 000 долара повече, в сравнение с настоящите модели. За сравнение, собствениците на настоящите модели ще трябва да платят 20 000 долара, защото старите им батерии трябва да бъдат рециклирани.

Провери също

Колко дълго е нормално да поддържате очен контакт?

Както вече не веднъж сме споменавали, поддържането на очен контакт е задължително условиe, за да …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *