вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Любопитно / Искате да отслабнете? Ето кога трябва да се упражнявате…

Искате да отслабнете? Ето кога трябва да се упражнявате…

Ако искате да отслабнете е наложително не само да спортувате, но и добре да подбирате времето, в което се занимавате с физическа дейност.

Изследване на Gretchen Reynolds, сочи кога е най-доброто време за упражнения. Оказва се, че това е – рано сутринта, преди да сте си изяли закуската. Лоша новина за тези, които им е трудно да стават рано…

Вижте още: Фитнес инструктур по въпроса, защо диетите не работят?

Една от основните причини за това тренировките рано сутрин да ни помагат да губим тегло, или поне да ни пречат да го качваме, се крие във факта, че тялото ни прибягва до запасите си от мазнини, като гориво за упражненията на гладно.

when-is-the-best-time-to-exercise-cover

В останалите часове на деня, обикновено тялото ни прибягва до преработването на последно консумираната храна и затова ефектът е по-слаб.

Изследването е направено сред 28 млади здрави мъже, прекарали шест седмици на тежка диета, през която са приемали 30% повече калории и 50% повече мазнини, от това което са консумирали преди това. Но докато част от тях са прекарали тези шест седмици без да спортуват, останалите са правили упражнения всеки ден.

От тези, които са се упражнявали, половината са го правили сутрин на гладно, останалите след обилна закуска.

Тези които са се упражнявали преди закуска, са яли впоследствие същата закуска като останалите, упражнявали се след нея.

В края на експеримента, след близо месец и половина, първата група, която не се е упражнявала, е добавила средно 2.7 килограма към теглото на всеки участник.

Тези, упражнявали се след закуска също са добавили към теглото си, но наполовина на горната група – 1.8 килограма.

Третата група, която се е упражнявала преди закуска, не е добавила никакво допълнително тегло.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …