събота , януари 20 2018
Начална Страница / Любопитно / Това Ferrari на път да стане най-скъпо продадения автомобил в историята?

Това Ferrari на път да стане най-скъпо продадения автомобил в историята?

Изключително рядко, функциониращо и с очаквана голяма конкуренция за придобиването му. Това са отличителните характеристики на едно 962 Ferrari 250 GTO, което ще бъде предложено на търг и може да стане най-скъпият автомобил, продаван някога.

10-те най-скъпи автомобила, продавани на аукцион

Ако искате да си направите подарък за Коледа или Нова година и имате излишни 55 милиона долара, то може и да се сдобиете с него.

Настоящият рекорд за най-скъпо продаден автомобил по време на аукцион се държи от автомобил от същия модел 250 GTO, но в червен цвят, който бе продаден през 2014-та година за рекордните 38.1 милиона долара.

blue

Тази цена обаче, най-вероятно ще падне, след търга на посочения автомобил, според Джон Колинс, основател на британския дилър на Ferrari – Talacrest, който продава автомобила.

Разликата в цената, от предишния рекордьор, може да се предопредели и от различния рядък цвят на модела, който е син с бели ивици, или оригиналните му състезателни цветове.

„Повечето модели GTO са червени, така че ако се сравни предлагания модел с останалите, той изпъква“, коментира Колинс.

Едва второто от само 29-те модела 250 GTO, произвеждани някога, автомобилът е първия участвал в състезания и спечелил 17 приза, по време на 27 надпревари.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *