вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Каква е тайната на дълголетието, разкрита от 145-годишен индонезиец

Каква е тайната на дълголетието, разкрита от 145-годишен индонезиец

Най-възрастният мъж в света е индонезиецът Мба Гото, който се потвърди, че е на 145 години. Индонезийските власти потвърдиха официално, че мъжът е роден на 31 декември 1870-та година.

Гото се е подготвил за смъртта си още през 1992 година, като дори си е приготвил надгробен камък. 24 години по-късно обаче, той все още е жив макар и в не особено добро здравословно състояние.

През последните три месеца Гото се храни с помощ, като му е трудно да се обслужва сам.
Животът му не е особено лесен, като той твърди – „Това, което наистина искам, е да умра“.

най-възрастния мъж

Гото е надживял своите четири жени и всичките си деца.

Ако документацията на индонезиецът е реална, то той ще се превърне не само в най-възрастния човек на планетата, но и най-възрастният човек, живял някога.

До момента този рекорд се държеше от французойката Жан Калмен, която почина на 122-годишна възраст, или с 23 години по-млада от Гото.

Няколко души до момента се опитаха да подобрят рекорда на Калмен, включително и нигериецът Джеймс Олофинтуи, който твърди, че е на 171 години, както Дхакабо Еба от Етиопия, твърдящ, че е на 163 години. Те обаче, не разполагат с документи, които да доказват тяхната възраст.

Гото коментира, че прекарва основната част от времето си в слушане на радио, тъй като зрението му вече му изневерява. На въпроса каква е тайната на дълголетието, Гото отговаря – „Рецептата е просто търпение“.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *