неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Любопитно / Всичко за новата Mazda RX-9

Всичко за новата Mazda RX-9

Роторните двигатели отказват да „умрат“. Или поне такава е концепцията на Mazda, която ще се опита да се диференцира от всички спортни автомобили на пазара в момента, с представения си модел Mazda RX-9.

Така моделът MX-5 Miata ще се сдобие с още един съотборник, в усилията за популяризиране на спортните автомобили на японския автомобилопроизводител, които загубиха сериозни позиции последните десетилетия.

Вижте още: Автомобилите с най-голям шанс за над 320 000 км.

Макар новият автомобил, с дължина от 106.3 инча (2.7 м.), да е значително по-дълъг от модела MX-5, те ще споделят обща платформа за производство. Общият им разположен отпред двигател и задно задвижване на колелата ще съдейства за това.

Mazda RX-9

От Mazda признаха, че близо 50 инженера са работили по разработването на новия роторен двигател в продължение на осем години. Компанията дори е заявила патент за новия двигател по-рано през годината.

Новият модел ще се конкурира със спортни автомобили като Alfa Romeo 4C, Chevrolet Corvette, Jaguar F-type и Porsche Cayman.

Един от основните проблеми на този род двигатели е славата им на голяма консумация на горива. Ако от Mazda не са се справили с този проблем, възможно е моделът да е предварително обречен на неуспех, според специалисти.

Иначе той се отличава с мощност от над 400 конски сили и вероятно ще е с цена в рамките на около 50 000 долара. До появата му на пазара обаче, ще минат над две години, като очакванията са за дебют през 2019-та година.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …