понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Любопитно / Откриха планета „близнак“ на Земята, на която има вода

Откриха планета „близнак“ на Земята, на която има вода

Учените от European Southern Observatory направиха сериозно откритие през изминалата седмица. Те са забелязали планета, много приличаща на Земята в орбита до звезда, много близо до слънчевата система.

Планетата, която е наречена Proxima b, е с горе долу същия размер като Земята – около 1.3 пъти по-голяма, и има доказателства за наличието на вода. Като цяло основната част от нея е скалиста.

планета

Откритието е значимо, не само защото планетата е с размери, подобни на тези на Земята, но и защото тя е в близост до звездата Proxima Centauri, която е най-близка до слънчевата система.

Все още пред учените предстои предизвикателството да разберат дали на планетата има атмосфера, която ще е критична за наличието на живот там.

За по-добро наблюдениe на новата планета обаче, ще са необходими снимки и анализ на молекулите, за което за съжаление все още няма налични технологии.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …

Един коментар

  1. елена Кабранова

    много ми е любопитно от кое съзвездие е планетата и от коя галактика е .Ако не се уточнява значи е само блъф съжалявам ноооо.Щом искате имел значи че следите хората за тяхното мнение ли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *