петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Искате ли незабавно да станете по-щастливи

Искате ли незабавно да станете по-щастливи

Какво би ви направило щастливи или по-точно казано, какво би направило мозъка ви щастлив? Ето някои прости неща как да постигнете това, според специалистите по неврохирургия.

1. Слушайте музика от най-щастливия период в живота ви

Музиката засяга мозъка по много интересен начин. Тя ви прехвърля на места, където сте били в миналото. Били сте най-щастливи в колежа? Тогава слушайте музиката, която сте слушали тогава и това автоматично ще ви направи по-щастливи.

music-happy

Една от най-силните страни на музиката е, че тя автоматично пренася върху нас настроенията, които е носила в моментите, когато сме я слушали, коментират експерти.

2. Усмихвайте се и носете слънчеви очила

Мозъкът не винаги е много умен. Понякога той събира „случайна“ информация от тялото ви и това го кара да се чувства по определен начин.

бъди щастлив

Това е като да гледа за следи. Когато се чувствате щастлив, обикновено се усмихвате. Но това е двупосочен процес. Когато се усмихвате, мозъкът ви засича това и си казвате „усмихвам се, значи съм щастлив“.

И докато щастието ви кара да се усмихвате, то усмихването също ви прави щастливи, смятат специалистите по неврохирургия.

По същият начин, когато започнете да променяте емоциите на лицето си, това се следва и от мозъка ви. Ако замените намръщената физиономия с усмихната, то ще започнете да се усещате по-щастлив.

Изследвания сочат, че усмихването дава на мозъка щастие, подобно на това от 2000 парчета шоколад или 25 000 долара.

А защо слънчеви очила?

Светлината ви кара да пресвивате очи. А това изглежда много като състояние на притесненост. Това състояние пък, кара мозъка да започва да се притеснява. Казано по друг начин, когато слънцето ви блести и не носите слънчеви очила, можете да „заблудите“ мозъка си, че сте притеснени.

3. Мислите за поставени цели, променя начина по който приемате света

И то буквално…

Изследователи поставили за цел на група да наблюдават кръгове. Един от показваните кръгове е бил малко по-различен от останалите – по-малък или по-голям. Това не е правило впечатление на групата.

поставяйте си цели

Когато на анкетираните е било казано преди това, да се подготвят да изберат един от кръговите които виждат, те станали много по-добри в разпознаването на различния кръг.

Казано по друг начин, ако нямате за цел да видите определена възможност, то тя може да премине покрай вас, без дори да я забележите.

Когато сте стресирани или в трудна обстановка, винаги мислете за дългосрочните си цели. Така ще можете да откривате по-лесно решенията, когато преминат покрай очите ви.

Целите, които си поставяте, променят начина по-който мозъкът ви възприема света. Понякога, когато смятате, че всичко е сгрешено и не се движи в правилната посока, вместо да се опитвате да промените света, много по-добре е да промените начинът, по който мозъкът ви приема света.

Продължава на следващата страница

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …