неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Любопитно / Пет предмета, които всеки любител на виното трябва да притежава

Пет предмета, които всеки любител на виното трябва да притежава

Обичате виното? Със сигурност не сте единствени… Ето някои предмети, които задължително трябва да притежавате, за да се любувате на напитката максимално, препоръчани от винения експерт Бърг Охалоран и споделени пред изданието Business Insider:

Качествен сервиз от чаши за вино

чаши вино

Това е мястото от където трябва да стартирате. Удоволствието от консумирането на „напитката на боговете“ може да падне наполовина, ако използвате чаши за кафе, порцеланови чаши или друг тип неподходящи за целта чаши.

Чашите за вино са много достъпни, с разнообразен дизайн и трябва задължително да присъстват в дома на всеки любител на напитката.

Качествен тирбушон

тирбушон вино

Ако отваряте бутилките с вино с некачествени тирбушони, рискувате да развалите цялото удоволствие. На всеки му се е случвало да счупва тапа в скъпо вино, което на практика е равносилно да го изхвърлите на боклука. Не пестете от този евтин уред, който може да струва само част от цената на едно качествено вино.

Декантер

декантер

Всъщност много е вероятно повечето хора да не знаят какво е това, а шансът да притежават такъв е дори по-малък. По своята същност декантерът е съд, използван за сервиране на течности (като виното), съдържащи утайка.

Този съд позволява на виното „да диша“. Той играе важна част от целия процес по сервирането на напитката, като примери за такива съдове има още в древността (когато тази роля са играли амфорите).

Идеален подарък, за ваш познат любител на гроздовата напитка.

Хладилник за вино

хладилник за вино

Тук отиваме вече малко по-далеч и към по-запалените любители на виното. Ако искате да си правите колекция от вина и дори да оставяте някои от тях да отлежават, то този хладилник е много полезен.

Поддържането на идеалната температура и влажност дават възможност за това. Разбира се този род хладилници се предлагат в различни варианти, като има по-малки за съхраняването на 18 бутилки, както и по-големи, побиращи до 80 бутилки.

Кофа за вино

кофа за вино

Задължителен предмет в колекцията на любителите на бели вина. Тя позволява виното да се държи добре охладено за максимално удоволствие при консумацията

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …