събота , януари 20 2018
Начална Страница / Любопитно / Pokémon завладява света… отново

Pokémon завладява света… отново

През изминалата седмица Nintendo и Niantic представиха „Pokémon Go“ игра за смартфони, която кара хората от реалния свят да събират различни предмети в нереалната вселена, с които да се борят с други играчи.

Тя става изключително популярна. Колко точно?…

Вече е по-голяма от приложението за запознанства Tinder.

покемон

Според данни от SimilarWeb, Pokémon Go вече е инсталирано на повече Android-смартфона, отколкото Tinder, което само по себе си е постижение.

Към 8 юли, играта е била инсталирана на 5.16% от щатските смартфони с операционна система Android, спрямо едва 2% за Tinder.

И това не е всичко. Според данни на различни компании за измерване на трафик, скоро играта ще е по-популярна от социалната мрежа Twitter.

pokemon tinder

Към осми юли над 3% от щатските Android-устройства използват играта на дневна база, спрямо 3.5% за Twitter. Трябва да се има в предвид обаче, че играта е само на една седмица.

За сравнение Tinder излезе на пазара през 2012-та година, а Twitter през 2006-та година.

Голямата популярност на играта носи след себе си и известни проблеми. Много потребители се оплакват от сривове в системата и бъгове.

Това накара издателите на приложението да ограничат международното разпространение на този етап, като официално приложението е достъпно в САЩ, Австралия и Нова Зеландия.

Изключителният успех на играта инициира ръст в акциите на Nintendo от 23% само за ден. Това бе най-доброто им повишение от 80-те години на миналия век.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …