Начална Страница / Любопитно / Pokémon завладява света… отново

Pokémon завладява света… отново

През изминалата седмица Nintendo и Niantic представиха „Pokémon Go“ игра за смартфони, която кара хората от реалния свят да събират различни предмети в нереалната вселена, с които да се борят с други играчи.

Тя става изключително популярна. Колко точно?…

Вече е по-голяма от приложението за запознанства Tinder.

покемон

Според данни от SimilarWeb, Pokémon Go вече е инсталирано на повече Android-смартфона, отколкото Tinder, което само по себе си е постижение.

Към 8 юли, играта е била инсталирана на 5.16% от щатските смартфони с операционна система Android, спрямо едва 2% за Tinder.

И това не е всичко. Според данни на различни компании за измерване на трафик, скоро играта ще е по-популярна от социалната мрежа Twitter.

pokemon tinder

Към осми юли над 3% от щатските Android-устройства използват играта на дневна база, спрямо 3.5% за Twitter. Трябва да се има в предвид обаче, че играта е само на една седмица.

За сравнение Tinder излезе на пазара през 2012-та година, а Twitter през 2006-та година.

Голямата популярност на играта носи след себе си и известни проблеми. Много потребители се оплакват от сривове в системата и бъгове.

Това накара издателите на приложението да ограничат международното разпространение на този етап, като официално приложението е достъпно в САЩ, Австралия и Нова Зеландия.

Изключителният успех на играта инициира ръст в акциите на Nintendo от 23% само за ден. Това бе най-доброто им повишение от 80-те години на миналия век.

Провери също

Колко дълго е нормално да поддържате очен контакт?

Както вече не веднъж сме споменавали, поддържането на очен контакт е задължително условиe, за да …