вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Любопитно / Постването в социалните медии ни помага да запомняме

Постването в социалните медии ни помага да запомняме

Ново проучване направено от университета Cornell University, стига до извода, че постването във Facebook и останалите социални мрежи помага за подобряване на паметта и запечатване на спомените и преживените емоции.

Това бе първото проучване по тази тема. Досега бе известно, че за подобряването на паметта помага писането, но постването в социалните медии се разглеждаше като напълно самостоятелно действие.

Приложенията за инстантни съобщения вече по-големи от социалните мрежи

Водещ изследването е бил професорът по човешка психология Ки Уанг. Уанг заключава, че ако хората искат да запомнят личните си преживявания, най-добрия начин за това е, като ги споделят в социалните мрежи.

социална мрежа

Изследването е направено с проучване на 66 студента на университета и техните преживявания в продължение на седмица. Те са били карани да описват определени събития по скалата от едно до пет. Колкото по-емоционално е било едно преживяване, толкова по-висока оценка е получавало то.

По-късно на студентите са били дадени да попълнят два въпросника, за което не са били предупредени, в края на първата седмица, както и една седмица по-късно.

Става ясно, че студентите споделили емоционалните преживяване в социалните мрежи много по-лесно са отговаряли на въпроси свързани с тях и в двата случая.

Трейдъри и брокери се адаптират към доминацията на социалните мрежи

В допълнение, студентите много по-лесно са си спомняли детайли от преживяванията, споделени в социалните мрежи, независимо от оценката която са давали на събитията, сочи още проучването.

Ето защо Уанг препоръчва на потребителите да споделят емоциите си в социалните мрежи. Това ще им помогне много по-добре да ги запечатат в съзнанието си.

В допълнение Уанг коментира, че социалните медии оформят начина по който гледаме на преживяванията си, както и как гледаме на самите нас.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *