Начална Страница / Любопитно / Постването в социалните медии ни помага да запомняме

Постването в социалните медии ни помага да запомняме

Ново проучване направено от университета Cornell University, стига до извода, че постването във Facebook и останалите социални мрежи помага за подобряване на паметта и запечатване на спомените и преживените емоции.

Това бе първото проучване по тази тема. Досега бе известно, че за подобряването на паметта помага писането, но постването в социалните медии се разглеждаше като напълно самостоятелно действие.

Приложенията за инстантни съобщения вече по-големи от социалните мрежи

Водещ изследването е бил професорът по човешка психология Ки Уанг. Уанг заключава, че ако хората искат да запомнят личните си преживявания, най-добрия начин за това е, като ги споделят в социалните мрежи.

социална мрежа

Изследването е направено с проучване на 66 студента на университета и техните преживявания в продължение на седмица. Те са били карани да описват определени събития по скалата от едно до пет. Колкото по-емоционално е било едно преживяване, толкова по-висока оценка е получавало то.

По-късно на студентите са били дадени да попълнят два въпросника, за което не са били предупредени, в края на първата седмица, както и една седмица по-късно.

Става ясно, че студентите споделили емоционалните преживяване в социалните мрежи много по-лесно са отговаряли на въпроси свързани с тях и в двата случая.

Трейдъри и брокери се адаптират към доминацията на социалните мрежи

В допълнение, студентите много по-лесно са си спомняли детайли от преживяванията, споделени в социалните мрежи, независимо от оценката която са давали на събитията, сочи още проучването.

Ето защо Уанг препоръчва на потребителите да споделят емоциите си в социалните мрежи. Това ще им помогне много по-добре да ги запечатат в съзнанието си.

В допълнение Уанг коментира, че социалните медии оформят начина по който гледаме на преживяванията си, както и как гледаме на самите нас.

Провери също

Колко дълго е нормално да поддържате очен контакт?

Както вече не веднъж сме споменавали, поддържането на очен контакт е задължително условиe, за да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *