сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Любопитно / Повече секс не означава повече щастие…

Повече секс не означава повече щастие…

Ново изследване, дава повече яснота относно въпроса, колко често секс правят щастливите двойки…

Оказва се, че тези които правят по-често секс, не са задължително по-щастливи. Нещо повече, сексът веднъж седмично е идеален.

Вижте още: Девет фактора определящи сексуалното привличане

Проучването е направено на база на 30 000 американци, данните за които са събирани за период от 40 години и публикувани в изданието Social Psychological and Personality Science.

щастие

След като предходни изследвания посочиха, че по-голямо богатство, не е задължително свързано с повече щастие, психолозите са започнали да се чудят дали това не важи и за секса.
И докато изследването стига до извода, че двойките, които правят секс веднъж седмично, са по-щастливи от тези, които го практикуват по-рядко, изследването стига до извода, че по-честия секс от веднъж на седмица, не води до повишаване на щастието.

Вижте още: Този тип мъже са най-харесвани от жените

Изследването сочи още, че двойките които правят секс по-малко от веднъж на месец и тези, които го правят веднъж на седмица, са със същата разлика в задоволството си от живота, както между тези, които изкарват между 15 000 и 25 000 долара, и между 50 000 и 75 000 долара.

Специалистите не дават отговор на въпроса, защо сексът веднъж седмично е идеален, като според тях това е минимума, който се определя от двойките, за да се смята връзката за здравословна.

„Хората правят секс, колкото искат, и поради една или друга причина, веднъж седмично ги прави по-щастливи“, коментира Джордж Лоуенщайн, автор на проучването, пред изданието Guardian.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …