неделя , юли 23 2017
Начална Страница / Любопитно / През тези два месеца е най-вероятно да се разведетe

През тези два месеца е най-вероятно да се разведетe

Има два месеца в годината, през които е добре да избягвате семейните скандали. Причината – през тях е много по-вероятно да се разведете. Добрата новина е, че един от месеците е август, който все още е далеч, а лощата, е че другият е настоящия месец марте на крачка от приключване.

Изследването е направено от социолозите от университета във Вашингтон.

Повече секс не е равно на повече щастие

Заключението е направено на база изследване на разводите във Вашингтон за периода между 2001 и 2015-та година. То сочи, че подадените молби за развод през март и август са значително повече, в сравнение с останалите месеци.

facebookdivorce

Значителен фактор в изследването е факта, че март и август обикновено следват периоди на почивки. Проучването сочи, че ваканциите са нещо като „оптимистичен цикъл“, в който обвързаните се надяват нещата да се подобрят към по-добро. Това обаче, води само до едни и същи резултати – осъзнава се, че съществуващите проблеми остават, смятат още социолозите.

И други проучвания, публикувани през 2010-та година сочат, че е налице тенденция сред двойките да се разделят покрай пролетните и летните ваканции и точно преди Коледа.

През 2012-та година, социалната мрежа Facebook публикува изследване, че потребителите е най-вероятно да променят статуса си от „обвързан“ на „необвързан“ през летните месеци.

И докато социолозите все още не могат да намерят статистически значима причина за това хората да се разделят през лятото и през пролетта, това до голяма степен може да има нещо общо с факта, че тогава обикновено се срещат нови хора.

Провери също

Колко дълго е нормално да поддържате очен контакт?

Както вече не веднъж сме споменавали, поддържането на очен контакт е задължително условиe, за да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *