понеделник , декември 5 2016
Начална Страница / Любопитно / През тези два месеца е най-вероятно да се разведетe

През тези два месеца е най-вероятно да се разведетe

Има два месеца в годината, през които е добре да избягвате семейните скандали. Причината – през тях е много по-вероятно да се разведете. Добрата новина е, че един от месеците е август, който е на крачка от приключване. Другият месец е март.

Изследването е направено от социолозите от университета във Вашингтон и ще бъде представен съвсем скоро официално.

Повече секс не е равно на повече щастие

Заключението е направено на база изследване на разводите във Вашингтон за периода между 2001 и 2015-та година. То сочи, че подадените молби за развод през март и август са значително повече, в сравнение с останалите месеци.

facebookdivorce

Значителен фактор в изследването е факта, че март и август обикновено следват периоди на почивки. Проучването сочи, че ваканциите са нещо като „оптимистичен цикъл“, в който обвързаните се надяват нещата да се подобрят към по-добро. Това обаче, води само до едни и същи резултати – осъзнава се, че съществуващите проблеми остават, смятат още социолозите.

И други проучвания, публикувани през 2010-та година сочат, че е налице тенденция сред двойките да се разделят покрай пролетните и летните ваканции и точно преди Коледа.

През 2012-та година, социалната мрежа Facebook публикува изследване, че потребителите е най-вероятно да променят статуса си от „обвързан“ на „необвързан“ през летните месеци.

И докато социолозите все още не могат да намерят статистически значима причина за това хората да се разделят през лятото, това до голяма степен може да има нещо общо с факта, че тогава обикновено се срещат нови хора.

Plus500

Провери също

забавления

Пет неща от детството ви, които определят вашата същност

Има определени събития настъпили във вашето детство, които до голяма степен могат да предопределят това, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

plus500