вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Любопитно / Съветът на Папата за интимните отношения и смартфоните…

Съветът на Папата за интимните отношения и смартфоните…

Първият съвет на Папата по отношение на интимните отношения в семейството и ползването на технологиите може да е „кауза пердута“. А той е – „Не ползвайте смартфоните си в леглото!“

Според Папа Франциск, ползването на социалните медии и други приложения, може да съдействат за сближаване на семействата, когато са разделени, но могат и да предизвикват истинска пропаст в интимните отношения в семейството.

„Знаем, че понякога те могат да ни разделят, вместо да ни държат сплотени, като например както докато вечеряме, всички сърфират на мобилните си телефони или когато един от съпрузите заспива, докато другия прекарва часове на мобилното си устройство“ пише Папата в „Amoris Laetitia“, или „Радостта от любовта“ на латински.

Ръководителят на католическата църква обаче, не смята, че хората трябва да спрат да използват електронните си устройства.

Turkey Pope

Вместо това, той препоръчва семействата да намерят баланс при ползването им, след вътрешни дискусии и без да налагат „нереалистични забрани“.

Съветът на Папата до голяма степен е в унисон с редица изследвания, според които „синята светлина“, излъчвана от електронните устройства, сериозно нарушават физическото състояние на тялото преди изпадането му в сън.

Тази светлина прави някои родители по-раздразнителни в отношението им с техните деца, според други проучвания.

Въпреки съветите на Папа Франциск, според много анализатори и специалисти това е „загубена кауза“, като изследвания сочат, че около три четвърти от американците спят със смартфоните си…

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …