петък , август 18 2017
Начална Страница / Любопитно / Това може да стане най-скъпо продадената американска кола

Това може да стане най-скъпо продадената американска кола

Първият произведен в историята модел Shelby Cobra може да постави нов рекорд при най-скъпо продадените на аукцион американски автомобили.

Автомобилът ще бъде предложен на специален лот в Pebble Beach Concours de’Elegance в Монтерей, Калифорния през следващия месец.

Това са най-надеждните нови автомобили

Той е първият автомобил с американски двигател V8, имплементиран в малък британски спортен автомобил, с който се е състезавал легендата Карол Шелби.

шелби кобра

С номер на шасито CSX 2000, автомобилът е бил собственост на Шелби до смъртта му през 2012-та година, на 89-годишна възраст.

Нов лидер при най-икономичните масови автомобили

Благодарение на двигателя си V8, с обем от 260 кубични инча, спортният автомобил може да вдигне от нула до 100 км. ч. едва за четири секунди.

шелби 2

По-късно модификацията ще се появи с двигател V8 с обем от 289, или 427 кубични инча.

форд GT

От Sotheby’s не дават предварителни прогнози за цената на която се очаква автомобилът да бъде продаден, но много е вероятно той да превиши настоящия рекорд, държан от модела 1968 Ford GT40, продаден за 11 милиона долара през 2012-та година.

Спокойно и суперавтомобилите си имат недостатъци!

Именно на този модел се отдава революцията в автомобилната индустрия в САЩ, което прави автомобилите от Северна Америка конкурентни на японските и европейските.

шелби 3

Проектът поставя началото в отношенията Ford/Shelby, като по-късно плод на това сътрудничество ще е първия американски автомобил, спечелил надпреварата на Ле Ман.

Автомобилът е запазен от Карол Шелби в оригиналното му състояние до смъртта му.

Провери също

тръмп

Тръмп по-богат от всички щатски президенти, взети заедно

Традиционно, щатските президенти са разполагали с добро благосъстояние. Има, разбира се и изключения, като Труман, …