четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Любопитно / Това може да стане най-скъпо продадената американска кола

Това може да стане най-скъпо продадената американска кола

Първият произведен в историята модел Shelby Cobra може да постави нов рекорд при най-скъпо продадените на аукцион американски автомобили.

Автомобилът ще бъде предложен на специален лот в Pebble Beach Concours de’Elegance в Монтерей, Калифорния през следващия месец.

Това са най-надеждните нови автомобили

Той е първият автомобил с американски двигател V8, имплементиран в малък британски спортен автомобил, с който се е състезавал легендата Карол Шелби.

шелби кобра

С номер на шасито CSX 2000, автомобилът е бил собственост на Шелби до смъртта му през 2012-та година, на 89-годишна възраст.

Нов лидер при най-икономичните масови автомобили

Благодарение на двигателя си V8, с обем от 260 кубични инча, спортният автомобил може да вдигне от нула до 100 км. ч. едва за четири секунди.

шелби 2

По-късно модификацията ще се появи с двигател V8 с обем от 289, или 427 кубични инча.

форд GT

От Sotheby’s не дават предварителни прогнози за цената на която се очаква автомобилът да бъде продаден, но много е вероятно той да превиши настоящия рекорд, държан от модела 1968 Ford GT40, продаден за 11 милиона долара през 2012-та година.

Спокойно и суперавтомобилите си имат недостатъци!

Именно на този модел се отдава революцията в автомобилната индустрия в САЩ, което прави автомобилите от Северна Америка конкурентни на японските и европейските.

шелби 3

Проектът поставя началото в отношенията Ford/Shelby, като по-късно плод на това сътрудничество ще е първия американски автомобил, спечелил надпреварата на Ле Ман.

Автомобилът е запазен от Карол Шелби в оригиналното му състояние до смъртта му.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …