четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Любопитно / Този тип мъже са най-харесвани от жените

Този тип мъже са най-харесвани от жените

Много хора си мислят, че чарът и чувството за хумор на мъжете са най-важното качество, привличащи жените. Оказва се обаче, че има едно качество, което нежната половина на човечеството цени дори повече от тези две неща в един мъж…

И това е… грижовността.

Според изследване публикувано този януари в списанието Evolutionary Psychology, жените предпочитат привлекателни, самоуверени и егоистични мъже, но „за една вечер“. За дълга връзка обаче, те избират грижoвен мъж, независимо от това дали той се приема за привлекателен, или не.

432

Друго изследване публикувано през юли 2015-та година от изданието Social Psychological and Personality Science също стига до подобен извод. На база анкета сред германци, се стига до извода, че връзките на грижовните мъже е много по-вероятно да продължат над година, в сравнение с останалите „лоши момчета“.

Изследването сочи още, че тези представители на силния пол е много по-вероятно бързо да си намерят половинка.

Разбира се това не означава, че другите черти нямат значение. Наличието на чувство за хумор е от голяма важност при избора на партньор. То кара жените да приемат мъжете като по-интелигентни.

Наличието на чувство за хумор се приема като добър индикатор и за сексуалната активност. Друго проучване сочи, че мъжете, определяни от жените като „по-забавни“, се радват на по-активен сексуален живот с повече партньори.

Проучване от 2013-та година в списанието The Journal of Social Psychology е открило още, че грижовните мъже са оценявани от жените като потенциални по-добри бащи на техните деца.

Разбира се трябва да имате в предвид, че тези проучвания обикновено се правят сред относително малки групи, които могат и да се държат по-различно в реални условия.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …