неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Любопитно / Трите основни грешки на кандидатите за работа

Трите основни грешки на кандидатите за работа

Основателят на Zelnick Media Capital – Щраус Зелник, който също така е изпълнителен директор на компания за видео-игри, обяснява кои според него са трите основни грешки на кандидатите за работа.

Три въпроса на интервю, които да не чакате да зададете чак накрая

На първо място Зелник посочва – лъженето.

lie salary

„Лъжите са основен проблем за нас. Имаме едно правило в компанията – ако излъжеш нямаш място при нас“, обяснява Зелник.

„Вярвате или не, много хора се явяват пред нас и ни казват това което си мислят, че искаме да чуем, а не това което е истина“, допълва още експертът.

„Много хора лъжат относно това какви са амбициите им, или какво наистина биха искали да правят. Те се водят от това което си мислят, че искам да чуя, а не от това, което наистина биха искали да работят. Смея да твърдя обаче, че имам доста добро усещане да преценявам този род неща, както и всички останали интервюиращи. Затова моя съвет е бъдете честен!“, съветва Зелник.

Въпроси, които не бива да задавате след интервю за работа

Според експерта, така или иначе истината за вас рано или късно ще се разбере, така че няма смисъл да лъжете. Трябва да поемате риска, че може и да не се впишете добре в съответната позиция. Но ако това се случи, приемете го като да сте си направили услуга. Никой не може да понесе дълго време да се чувства „извън кожата“ си на определено работно място.

интервю

Втората грешка е в създаването на „първо впечатление“. Вече има твърде много изписани съвети, относно това как да се обличате на интервю за работа и какво е подходящото поведение. Просто трябва да си направите труда да ги прочетете и да се подготвите, смята Зелник.

Като трета основна грешка, изпълнителният директор посочва неподготвеността на някои кандидати. Има много канали, като Google или Facebook, с които можете да проверите компанията в която кандидатствате.

Въпреки това обаче, все още голяма част от кандидатите не се подготвят. Когато им се даде възможност да зададат въпроси, те трябва да са достатъчно конкретни и насочени, за да покажат, че кандидатите са запознати с фирмената култура и дейността на компанията в която кандидатстват.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *