четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Любопитно / Какви теми да обсъждате на първа среща?

Какви теми да обсъждате на първа среща?

Първата среща, често се оказва последна. За да си допаднат двама души е много важно за какво си говорят… Ето няколко съвета, дадени от психолозите, какви теми да засягате на първа среща, за да имате по-голям шанс да повторите.

Вижте още: Девет фактора предопределящи сексуалното привличане

Първият съвет, който дават експертите, е да споделяте тайни. Това сближава двама души и кара човека срещу вас да ви се доверява в много по-голяма степен и да ви симпатизира.

portrait of young woman doing silence sign against a grunge background

Емоционалното и лично споделяне на първа среща, създава по-голяма свързаност между хората.

Други изследователи съветват, да говорите за пътуване.

пътуване

Избягвайте обаче разговорите за филми. Причината е, че когато говорите за филми е много по-вероятно да влезете в разногласия.

Проучвания сочат, че хората говорили за филми на първата си среща, е едва 9% вероятно да излязат на втора среща, спрямо цели 18% от хоратa, говорили за пътувания.

film-ilustrasi

Говорете за пътуванията си по време на празници или за мечтаните си дестинации, които искате да посетите.

Избирайте противоречиви теми, пред „скучни“ теми. Например две такива теми са – първите ви сексуални преживявания или мнението ви за абортите. Противоречивите теми, правят хората по-доволни от общуването, според психолози.

Този род теми също така ще ви помогнат да опознаете по-добре човека срещу вас и по-бързо да прeцените дали е подходящ за вас, или не.

Помнете, че не е важно за какво говорите, а как говорите. Не доминирайте в разговора, но бъдете убедени в тезите си. Отнасяйте се към разговора като мач на тенис на корт – връщайте топката със същата сила и интерес.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …