петък , януари 19 2018
Начална Страница / Избрани / Къде се крие „ключът към успеха“ според Джак Ма

Къде се крие „ключът към успеха“ според Джак Ма

Изискват се особени качества, за да се натрупа богатство от 20 милиарда долара. Джак Ма е един от тези хора, които ги притежават и са успели да достигнат до това особено голямо постижение.

Основателят и изпълнителен директор на Alibaba, е най-богатият човек в Азия и един от най-богатите хора на планетата.

Джак Ма: Ето защо бедните си остават винаги бедни

Според редица специалисти, именно Ма е с едни от най-големите шансове да се превърне в най-богатия човек през следващото десетилетие и да промени статуквото на Бил Гейтс от последните десетилетия.

Ето къде се крие ключът към успеха, според Ма:

1. Мотивацията на екипа е критична

Когато Ма говори за най-голямата си допускана грешка, той винаги споменава факта, че в началото на компанията си, той е заявил на екипа си, че това на което могат да се надяват е да достигнат до мениджърски позиции. Ролята на изпълнителен директор винаги ще се поверява на външни за компанията личности.

Ма, обаче си научава урока и във все по-голяма степен определя важността на мотивацията и страстта, пред теоретичните способности.

2. Обединява хората под една обща цел.

DOMINO-THEORY

Ма разбира, че независимо колко силно се опитва, никога няма да успее да убеди всеки работник, бизнес-партньор или потенциален инвеститор в това което вярва, или казва. Затова той приема този факт и подхожда по друг начин към успеха.

Цитати за успех в живота от Лари Елисън

Вместо да обединява компанията под една визия или човек, той обединява хората с обща цел. Визията е много по-важна от лидера, смята Ма.

3. Лидерът трябва да може да вижда в бъдещето

Според Ма добрият лидер трябва да може да вижда в бъдещето. Той трябва да се движи с няколко хода пред конкурентите си и да предрича техните действия. Креативният начин на мислене и разработване на умения за прогнозиране на бъдещето, са критични качества за всеки един бизнес-лидер.

4. Наема хора с големи умения

talent

На въпроса с какво се различава лидерът от служителят, Ма отговаря в интервю – „Вашите служители трябва да са с много по-добри технически умения от нашите. Ако това не е така, то значи вие сте наели грешния човек“.

5. Трябва да е упорит

В допълнение Ма смята, че бизнес лидерите трябва да са упорити, освен да имат ясна визия. Да знаят какво искат да постигнат и да полагат усилия за това, не само е критично за достигане на крайния успех, но също така е вдъхновяващо и за останалите хора в компанията. Да не приемаш „не“ за отговор е основна част от психологията на Ма.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …