петък , януари 19 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Защо август плаши един от най-големите „бикове“ на щатския пазар

Защо август плаши един от най-големите „бикове“ на щатския пазар

Стратегът Том Лий е известен в инвеститорските среди с това, че един от най-бичи настроените анализатори на Уолстрийт. Попитан какво очаква през следващия месец на годината обаче, Лий е меко казано предпазлив.

Защо нов бичи пазар няма да го бъде без по-сериозна корекция ?

„Август ни плаши“, коментира основателя на Fundstrat Global Advisors, цитиран от изданието CNBC. Лий посочва два източника на опасност през приближаващия осми месец на годината.

От 2009-та година насам, индексът на сините чипове S&P 500 се е понижавал средно с 6% през август. Тази статистика до голяма степен е и в основата на популярното правило „продавай през май и си почивай“.

пари

В допълнение, шансовете за лошо представяне на пазара, през август на тази година, са дори „по-големи“ от традиционните, според стратега.

„Пазарът на облигации стана много по-волатилен от този на акциите. Обикновено, когато това се случва в 68% от случаите акциите поевтиняват през следващия месец“, допълва още Лий.

Така, че може да се каже, че един от най-големите „бикове“ на щатския пазар очаква понижение на щатските индекси през следващия месец.

Тази корелация определя движението на щатските индекси

В последното си писмо към клиентите на финансовата си институция, Лий съветва: „продавай докато си на плажа, купувай, когато стартира училищния сезон“.

Спадът на индекса обаче, едва ли ще е толкова драматичен, според анализатора. Той смята, че когато широкият индекс достигне нива от 2 100 пункта, инвеститорите могат отново да започнат да купуват.

Експертът прогнозира ръст на широкия щатски индикатор до нива от 2 325 пункта до края на годината.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *