събота , януари 21 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Б. Коркоран: Ето най-добрия съвет, който мога да дам на младите хора

Б. Коркоран: Ето най-добрия съвет, който мога да дам на младите хора

Барбара Коркоран е била на 24 години, когато е напуснала работата си като сервитьор, за да навлезе в бизнеса с недвижимите имоти.

Убедена от тогавашния си приятел, че има качества, за да е успешен продавач на имоти, тя основава компанията Corcoran Group, на която е била собственик на половината от капитала. Компанията бързо става успешна и през 2001-ва година Коркоран, продава дела си за сумата от 66 милиона долара.

Пикенс: Единственото качество, което младите трябва да имат, за да са успешни

По-късно, Коркоран става телевизионна звезда и е един от инвеститорите в стартъпа „Shark Tank“, който е изключително успешен през последните седем години.

барбара коркоран

Ето и най-добрия съвет, който Коркоран би дала на младите 20-годишни хора:

„Смятам, че най-добрият момент да се поемат рискове във всичко, включително и това да напуснете работа и да стартирате собствен бизнес, е моментът в който имате идея“, коментира експертът по време на лайв-интервю, излъчено в социалната мрежа Facebook и организирано от финансовото издание Business Insider.

“Нещата според мен са прости. Ако искате да станете адвокат, то трябва да се сдобиете с университетска диплома в тази насока. Ако искате кариера на Уолстрийт, то ви трябва МВА. Важното нещо е да прецените дали студентският кредит, който може да ви се наложи да теглите, е с бреме което си заслужава и можете да понесете. И дали наистина то е наложително.“, съветва още Коркоран.

„Важно е да си зададете въпроса – „Какво ще ме направи щастлив?“. И макар понякога да е трудно да намерите отговора, докато сте твърде млади, критично е да мислите в тази насока. Пробвайте много и различни неща“, допълва още Коркоран.

Именно задавайки си тези въпроси, докато е била на 20 години, Коркоран е стигнала до извода, че уменията й да комуникира с хора, в съчетание с добрата й визия към дизайна, й дават предимства в сектора на недвижимите имоти.

„Просто трябва да се пробвате с няколко работи, за да видите коя ви вълнува най-много. Това е мястото към което трябва да се насочите. Много по-често ще откриете това извън учебните зали“, заключава специалистът.

Провери също

трейдър

Три неща, на които финансовите консултанти не могат да ви научат

Българите все още нямат финансовата култура да се обръщат за съвет към финансови консултанти. Обикновено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *