четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Б. Коркоран: Ето най-добрия съвет, който мога да дам на младите хора

Б. Коркоран: Ето най-добрия съвет, който мога да дам на младите хора

Барбара Коркоран е била на 24 години, когато е напуснала работата си като сервитьор, за да навлезе в бизнеса с недвижимите имоти.

Убедена от тогавашния си приятел, че има качества, за да е успешен продавач на имоти, тя основава компанията Corcoran Group, на която е била собственик на половината от капитала. Компанията бързо става успешна и през 2001-ва година Коркоран, продава дела си за сумата от 66 милиона долара.

Пикенс: Единственото качество, което младите трябва да имат, за да са успешни

По-късно, Коркоран става телевизионна звезда и е един от инвеститорите в стартъпа „Shark Tank“, който е изключително успешен през последните седем години.

барбара коркоран

Ето и най-добрия съвет, който Коркоран би дала на младите 20-годишни хора:

„Смятам, че най-добрият момент да се поемат рискове във всичко, включително и това да напуснете работа и да стартирате собствен бизнес, е моментът в който имате идея“, коментира експертът по време на лайв-интервю, излъчено в социалната мрежа Facebook и организирано от финансовото издание Business Insider.

“Нещата според мен са прости. Ако искате да станете адвокат, то трябва да се сдобиете с университетска диплома в тази насока. Ако искате кариера на Уолстрийт, то ви трябва МВА. Важното нещо е да прецените дали студентският кредит, който може да ви се наложи да теглите, е с бреме което си заслужава и можете да понесете. И дали наистина то е наложително.“, съветва още Коркоран.

„Важно е да си зададете въпроса – „Какво ще ме направи щастлив?“. И макар понякога да е трудно да намерите отговора, докато сте твърде млади, критично е да мислите в тази насока. Пробвайте много и различни неща“, допълва още Коркоран.

Именно задавайки си тези въпроси, докато е била на 20 години, Коркоран е стигнала до извода, че уменията й да комуникира с хора, в съчетание с добрата й визия към дизайна, й дават предимства в сектора на недвижимите имоти.

„Просто трябва да се пробвате с няколко работи, за да видите коя ви вълнува най-много. Това е мястото към което трябва да се насочите. Много по-често ще откриете това извън учебните зали“, заключава специалистът.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *