сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Бивш ръководител на Фед: Всичките ми богати приятели държат много кеш

Бивш ръководител на Фед: Всичките ми богати приятели държат много кеш

Почти всички инвестиционни гурута бяха по време на финансовата конференция Strategic Investment Conference, организирана от Джон Моулдин. Това включва имена като Лейси Хънт, Дейвид Розенберг, Нийл Хауи, Джим Грант, Марк Юско, Гари Шилинг и много други.

И докато по време на конференцията се чуха много интересни инвестиционни идеи, общото между участниците бе, че се обедениха около тезата, че за фондовите пазари предстоят много тежки времена.

Общо взето… богатите преминават към кеша.

wealthy-person-cash-918x516

Ричард Фишър, бивш ръководител на Фед в Далас, в периода между 2005 и 2015-та година, заяви, че е изключително притеснен относно правителствения дълг в размер на 19 трилиона долара (повишил се с 11 трилиона долара от 2008 година насам).

Според Фишър, Фед е изстрелял всичките си монетарни патрони и вече не може да балансира с допълнителни стимули. В допълнение той заяви, нещо което би трябвало да притеснява всички индивидуални инвеститори – „Всички мои много богати приятели държат огромна позиция в кеш“.

Въпреки, че повечето от нашите читатели едва ли са сред тях, това не им пречи да се поучат от мерките на богатите инвеститори, които обикновено не са тези, в които остава „горещия картоф“.

Не искате да сте последния, в който остава „горещия картоф“

За тези, които смятат, че са имунизирани от загуби, експертите припомнят едно единствено нещо. Лесно се правят пари, когато пазара е с вас. Почти невъзмжно е обаче, това да се прави в ситуация на падащи пазари. Колкото и добри инвеститори да сте, когато пазара пада, трудно се прави добра доходност.

Още по-трудно е предвид на голямата обвързаност между класовете активи в световен мащаб в момента.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …