вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Бъфет: В определен момент парите спират да имат смисъл за богатите

Бъфет: В определен момент парите спират да имат смисъл за богатите

Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет, направи на скоро, едно признание за парите, пред финансовото издание Yahoo! Finance. Според него в определен момент парите спират да имат някакъв смисъл и стойност за богатите.

Именно тези му убеждения, са накарали Бъфет и други от най-богатите хора по света, да решат да се насочат към благотворителност и да дарят повече от половината от богатството си приживе, или след смъртта си.

бил гейтс и уорън бъфет

Според гениалния инвеститор, крайно голямото богатство не прави много за богатите и техните семейства.

Историята на едно 25-годишно приятелство между Бъфет и Гейтс

„Идва момент, когато парите вече нямат стойност“, коментира Бъфет. „Можете да ги използвате, за да се покажете, но не можете да правите много други неща с тях. Не смятам, че това е добре за вашето семейство. А от друга страна, тези пари биха могли да направят чудеса за останалите хора по света.“

Оракулът от Омаха припомня още, че когато изданието Forbes започна да публикува класацията си на 400-те най-богати хора, през далечната вече 1982-ра година, сумарното им богатство е било едва 92 милиарда долара. Към днешна дата то възлиза на 2.4 трилиона долара.

Искате да сте като Уорън Бъфет? Отделяйте повече време за това

„Налице е много по-голяма концентрация на богатство в момента, в сравнение с преди 20 или 30 години. Какво можете да правите с толкова пари? По-добре ли ще живеете с 10 къщи отколкото с една?“, коментира Бъфет.

Освен Бъфет, на благотворителност са се отдали още и Бил и Мелинда Гейтс, посредством тяхната фондация, както и един от най-младите милиардери в света – Марк Закърбърг.

Провери също

дежориа

Милиардер разкрива, как да се намали текучеството на персонала

В наскорошно интервю с Джо Полиш, за финансовото издание Business Insider, създателят на Genius Network …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *