неделя , юни 25 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Кои са четирите качества на Бъфет, които го правят успешен инвеститор?

Кои са четирите качества на Бъфет, които го правят успешен инвеститор?

Изключително успешните милиардери и милионери, са хора със значително благосъстояние, които вдъхновяват и помагат на останалите. Ето четири качества, характерни за този род хора, според изданието Forbes:

Вижте още: Как да инвестирате като Бъфет?

Независим начин на мислене, който не се влияе от чуждото мнение

Хората са склонни да вървят с тълпата, дори когато масата очевидно греши. Причината – това е много по-лесно за всеки.

Мислещите независимо обаче, не правят това. Например Уорън Бъфет и неговата „дясна ръка“ Чарли Мънгър, вярват и разчитат на собствените си наблюдения и опит, за да се справят с проблемите.

бъфет

Те често предприемат действия напълно противоположни от тези на тълпата. Двамата обаче, продължават да се учат. Те не се притесняват да признаят грешките си и продължават напред, след като си вземат поука от тях.

Да се поеме по „неутъпкани пътища“ обаче, далеч не е толкова лесно. Това изисква изключителна воля и крайна убеденост в заетата позиция. Хората, които имат смелостта да се противопоставят на тълпата, често изглеждат глупаво и стават обект на подигравки. Бъфет и Мънгър обаче, не се притесняват от това.

Вижте още: Тази инвестиция никога не е губила пари

Смелост

Според Платон, смелостта е единственарта неестествена човешка добродетел.

Това е така, защото когато сме уплашени от нещо, мозъкът ни произвежда хормон, подтискащ здравия разум и каращ ни да залагаме на първичните си инстинкти за самосъхранение. Ето защо, често смелостта изисква сериозна тренировка.

инвеститорски кураж

Подобно на куражът на третото прасенце, което е построило къща от тухли, за да се спаси от вълка, така и най-успешните инвеститори, намират куража да се изправят срещу критиките, уверени че са намерили формулата на успеха.

Търпение, за да се достигне до решение за действие, или бездействие

Вижте още: 12 мисли на Бъфет, които обобщават всичко което инвеститорите трябва да знаят

Търпението е добродетел, която най-успешните инвеститори притежават и липсва на тези, които се провалят на фондовите пазари. Несигурността е болезнена. Загубата на търпение обаче, често се свързва с правенето на сериозни инвеститорски грешки. Ето защо търпението трябва да се тренира.

търпеливи инвеститори

Това качество на Бъфет и Мънгър им е дало възможност да формират богатството си, като са се въздържали от изкушения, да действат под въздействието на емоции.

Знаят правилата и изключенията от тях

Както казва Оливър Холмс, „младият човек може да знае правилата, но стария е този, който знае изключенията“. Бъфет и Мънгър са специалисти в това, което им позволява да имат ясна визия и хоризонт относно дългосрочното бъдеще на техните инвестиции.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …