петък , януари 19 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Четири неща, които хората без дългове не правят

Четири неща, които хората без дългове не правят

Имате ли чувството, че парите никога не ви достигат, а дълговете непрекъснато ви притискат? Може би е добре да приемете, че не правите нещо както трябва. Ето четири неща, които хората без дългове обикновено не правят и от които можете да се поучите:

1. Закъсняват с плащането на сметките си

utility-bill_1921766b

Тези, които живеят без дългове имат навика винаги да си плащат сметките на време. Така те по-добре планират и разпределят средствата си и живеят с това което им остава, без да се чувстват притиснати от обстоятелствата.

Тревожни признаци, че финансите ви са „закъсали“

За тези, които си мислят, че закъсняването в плащането на сметките няма последици, трябва да споделим, че са в сериозна грешка. Просрочените задължения, като сметки за парно, или вода, могат да излязат в кредитния регистър, който пък се следи от банките, когато се потърсят техните услуги.

Можете да решите проблема със „забравянето“ да си плащате сметките, като автоматизирате процеса. Например автоматично да се покриват ежемесечните ви задължения, когато получите постъпление по сметката си.

2. Игнорират спестяванията

спестяване

Плащайте първо на себе си, е основно правило по пътя към забогатяването. Хората, които не живеят с дългове, винаги спестяват и спазват това правило. Когато имат заделени средства настрана, те могат лесно и безпроблемно да посрещат непредвидени разходи, или да задоволяват прищявките си.

3. Заемат пари, без да се замислят

пестене

Хората, които нямат задължения, рядко заемат пари на приятели и роднини, без да се замислят много сериозно. Те не отпускат средства на всеки, който им поиска, като осъзнават, че за това си има кредитни институции, които да определят рисковете от това да не си получат парите, срещу съответната лихва.

4. Разчитат на кредит

кредитна карта

Използвате ли кредитната си карта непрестанно, дори и за малки покупки? Това не е честа практика на хората, живеещи свободни от дългове. Както вече не веднъж сме споменавали, освен изключително скъп кредитен инструмент, кредитните карти не са особено подходящи за хора със „слаби ангели“, или такива, които не могат да се ограничават от емоционални покупки!

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *