четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Креймър: Ето какъв феномен е налице при акциите ориентирани към ръст

Креймър: Ето какъв феномен е налице при акциите ориентирани към ръст

Днес пазарът ще се опитва да изчисли какви ще са щетите от Тръмп, като президент, което определено предвещава волатилна търговска сесия.

Известният телевизионен водещ Джим Креймър обаче, насочва вниманието си към нещо съвсем различно – акциите ориентирани към ръст. Креймър говори за така наречените FANG-компании, включващи имената на Facebook, Amazon, Netflix и Google.

Дж. Креймър: Това е един от най-опасните митове на фондовите пазари

„В моите 35 години на подбор на компании, наблюдавам един феномен по отношение на компаниите ориентирани към ръст – любимите компании, влизащи в тази категория, остават такива на инвеститорите, докато спрат да растат“, коментира водещият на финансовото издание „Mad Money“.

джим креймър

Две от компаниите, влизащи в посочената FANG-група, отчетоха разочароващи резултати, когато изнесоха своите тримесечни отчети. Една от тях изненада с „прилична печалба“ и добър ръст на приходите, но не повиши прогнозата си за следващото тримесечие. И четвъртата компания изнесе това, което всички очакваха от нея.

Facebook изнесе много добри резултати за миналото тримесечие, следствие на ръста от 59% в разходите за реклама. Приходите и печалбите бяха силно нагоре. Акциите на компанията обаче, отбелязаха силен спад, след новината, че социалната мрежа планира да похарчи сериозна част от приходите си, за подобряване на видеото си.

„Смятам, че хората вече забравиха защо продадоха акциите на компанията и се връщат да инвестират в нея“, коментира Креймър.

Подобна бе историята и при Amazon. Акциите на компанията отбелязаха понижение, след новината, че тя ще похарчи сериозна сума за разширяване на бизнеса си към Индия. Акциите на Amazon обаче, тихо се възстановяват от загубите си, коментира Креймър.

От друга страна Netflix получи тон кредит от инвеститорите, заради плановете си да инвестира повече за разширяване на бизнеса си, от първоначалните очаквания. Поради някаква причина, инвеститорите са позволили компанията да инвестира, а акциите й да поскъпват, смята още финансовия водещ.

Alphabet би прогнозите, но това се случи в неподходящ момент, точно когато разликата между кандидатите за президент започна да се стеснява. В резултат на това, акциите на компанията първоначално поскъпнаха, но в последствие върнаха спечеленото.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *