Начална Страница / Избрани / За да забогатеете е важно да четете „между редовете“…

За да забогатеете е важно да четете „между редовете“…

Когато прочетем една новина е добре да можем да видим как можем да се облагодетелстваме от нея, или „да четем между редовете“.

Ето един пример:

През октомври на миналата година излезе новината, че според Hurun Research Institute, до 2020 г. най-богатият човек в света няма да е жител на САЩ или Европа, а ще бъде част от най-голямата комунистическа нация – Китай.

От организацията прогнозират, че до 2020 г. най-богатият китаец ще бъде и най-богатият човек в света. В последните 10 години Китай отчита най-бърз ръст в броя на милиардерите и сега може да се похвали с повече хора с десетцифрено състояние от САЩ.

Вижте още: Ето защо хората ще са винаги бедни, според Джак Ма

джак ма

Според Hurun в последните 10 години в САЩ е имало малко промени в челото на класацията на милиардерите, докато за последните 17 години на челното място в Китай са били 12 души. Основателят на гиганта в онлайн търговията Джак Ма вече изпревари имотния магнат Уан Дзиенлин като най-богатия китаец.

Вижте още: Каква е скучната тайна на забогатяването?

Други конкуренти за титлата най-богат китаец в момента включват още имената на Пони Ма, основател и главен изпълнителен директор на Tencent Holdings, една от най-големите интернет компании в Китай и Лей Джун, основател на производителя на смартфони Xiaomi.

Какво на практика обаче, казва тази новина?

Тази новина сочи, че Джак Ма, който е с нетно благосъстояние в момента от над 34 милиарда долара, има шанс според изданието, да увеличи богатството си до над 83 милиарда долара, колкото е в момента благосъстоянието на Бил Гейтс (ако той го запази без промяна в следващите три години).

Т.е. очакванията са, че състоянието му може да се повиши близо 2.5 пъти, отколкото е в момента. Предвид на това, че най-голяма част от богатството на Ма, се предопределя от Alibaba, то косвено от Hurun Research Institute не изключват възможността акциите на онлайн търговеца да поскъпнат над два пъти през следващите три години.

Още по фрапиращ е случаят при Пони Ма. Той е с благосъстояние в момента от едва 19.4 милиарда долара, или трябва да се повиши над четири пъти, за да има шанс да стане най-богатия човек в света. Отново не особено лош залог за бъдещето на Tencent Holdings и цените на акциите на компанията.

Провери също

Как да пазарувате сигурно онлайн

Как да пазарувате по-сигурно онлайн?

Пазаруването онлайн става все по-популярно по света и у нас. Според някои финансови институции, след …