понеделник , май 1 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Девет черти от характера, които да промените (по пътя към богатството)

Девет черти от характера, които да промените (по пътя към богатството)

Противно на всеобщото схващане, че „всеки може да стане финансово заможен“, има определени признаци, които да подсказват, че вие може да не сте сред тях.

Вижте още: Какво правят богатите по-различно от нас?

Дали богатството може да се постигне от всеки? Според специалистите, по-скоро не от хората с тези характеристики:

Твърде много внимание отделяте на спестяванията – и не достатъчно на дохода

Спестяването до голяма степен е критично за постигане на финансово благосъстояние, но не бива да се фокусирате само и единствено върху него и да пренебрегвате дохода си. Доходът е нещото, върху което самореализиралите се милионери се фокусират.

323

„Масите са толкова фокусирани върху това да пестят, че пропускат ключови възможности“, пише Стийв Сийболд, изучавал замогналите се и техните навици в продължение на пет години.

Няма нищо лошо в това да пестите. Ако наистина искате да започнете да мислите като богатите обаче, трябва да спрете да се притеснявате, че ще свършите парите и да започнете да мислите повече как да изкарвате пари, съветва авторът.

За да пестите пари, на първо място трябва да ги изкарвате.

Не сте започнали да инвестирате

Един от най-ефективните начини да изкарвате повече пари с времето, е да инвестирате. Колкото по-рано започнете, толкова по-добре.

Шест мита, които ви спират да забогатеете

„Средно милионерите инвестират 20% от дохода си на година. Тяхното богатство не се изчислява с това какво изкарват всяка година, а колко са спестили и инвестирали с времето“, според Рамит Сети, автор на книгата „Ще ви науча как да бъдете богат“.

Колкото повече можете да заделите за инвестиции, толкова по-добре.

Доволни сте от регулярната си заплата

322

Средностатестическите хора предпочитат да им се плаща въз основа на времето. Те предпочитат стабилния доход на база на изработеното време и часовата ставка. Богатите предпочитат да са самонаети и да им се плаща на база на резултатите. Затова те нямат праг на възнаграждението.

Купувате си неща, които не можете да се позволите

Вече обърнахме много внимание на този фактор, като разкрихме и скучната тайна на забогатяването – да живеете под възможностите си. А тя неизбежно включва и това да не харчите за неща, които не можете да си позволите. Тук се включват нови коли, големи имоти, скъпи почивки и т.н.

Преследвате чужди мечти, не вашите

Ако искате да сте успешни и да достигнете финансова независимост, трябва да правите това, което обичате. Това означава да намерите страстта си и да я развивате. Не да копирате нечия чужда и да очаквате да постигнете същия успех. Това няма как да се случи.

322

„Когато преследвате чужите мечти, в един момент можете да се почувствате нещастен от избраната професия“, коментира Сийболд в книгата си „Промени навиците си, промени живота си“.

Продължава на следваща страница…

Провери също

робърт шилер

Р. Шилер: Дългосрочните инвеститори да внимават с щатските индекси

Един от най-уважаваните икономисти и носител на нобелова награда за икономика – Робърт Шилер, предупреди …