неделя , януари 22 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Дневните навици на най-богатите

Дневните навици на най-богатите

Както вече споменахме, ако искате да сте богати, започнете да изучавате богатите. Можете да започнете от ежедневните им навици. Ето 11 такива, взети от някои от най-богатиет хора по света, които могат да ви помогнат да ги достигнете:

Вижте още: 9 черти от характера си, които да промените, за да станете успешни

Те медитират

meditate-girl

Според учените, медитацията има много умствени и физически ползи, като подобрява значително паметта и подсилва имунната ви система. Така не само се разтоварвате от стреса, но и се поддържате здрав, за да можете да работите здраво по задачите си.

Сред богатите, които медитират ежедневно са Рей Далио, Джак Дорси и Опра Уинфри.

Отдадени са на благотворителност

Вижте още: Седем истини за забогатяването, които милионерите са осъзнали

Много от милиардерите, включително и Майкъл Блумберг, дарил 3 милиарда долара от богатството си до момента, са отдадени на благотворителност. Сред имената на най-големите филантропи в света попадат още Уорън Бъфет, Бил Гейтс и др.

Бъфет например, който е в топ три на най-богатите хора в света, планира да дари 99% от богатството си приживе.

Стават рано

Явно има нещо вярно в поговорката че „ранно ставащите птичета, получават червея“. Редица изследвания сред най-богатите хора потвърждават, че основната част от тях стават много рано, още преди всички да са се събудили.

стават рано

Сред тях са Ричард Брансън, който става в 5:45 сутринта и Джак Дорси, който става в 5:00, за да медитира и да се упражнява.

Около 50% от най-заможните хора по света стават средно с около три часа по-рано от останалите.

Имат рутинни навици

Много от най-богатите си имат дневни ритуали. Например Джон Пол Мичел всяка сутрин прекарва пет минути след като се събуди в леглото си в размисъл.

Живеят под възможностите си

Вижте още: Това е скучната тайна на забогатяването

Само защото имат милиарди долари това не означава, че се отдават на безрасъдни харчове. Сам Уолтън например, основал Wal-Mart през 1979-та година кара Ford F150, а Марк Закърбърг – Acura TSX седан на стойност около 30 000 долара.

rich

Бил Гейтс пък лети с търговски самолети от години. Уорън Бъфет живее в същата къща, която е купил през далечната вече 1958-ма година за 31 500 долара.

Преследват страстта си

„Трябва да откриете това, което обичате да правите“, коментира Стив Джобс през 2005-та година. „Единственият начин да свършите страхотна работа е да обичате това, което правите. Ако не сте го открили още, продължавайте да търсите. Не спирайте“, съветва Джобс.

Четат

Вижте още: Дали тези пет навика на Бъфет не са в основата на неговото забогатяване?

Уорън Бъфет прекарва около 80% от деня си в четене, като продължава с това занимание и в дома си. Това включва книги, финансови отчети и др.

BN-IB905_buffet_G_20150424182820

През 2015-та година Марк Закърбърг се зае да чете по една книга на всеки две седмици. Медийният могул Опра Уинфри избира по една книга всеки месец.

На въпроса „как се е научил да конструира ракети“, Елън Мъск отговаря „чета книги“.

Имат няколко източника на доходи

Богатите се фокусират върху доходите и не е изненадващо, че често имат няколко бизнеса. Това е така, за да не разчитат на един единствен източник на доходи, с който може по една или друга причина да се случи нещо.

Милиардерът Ричард Брансън например притежава марките на около 200 компании.

Те са самонаети

bigstock-Self-Employed-sign-with-a-beau-82320527-675x320

Обикновено богатите имат собствен бизнес и сами определят размера на чековете си. Те не разчитат на това някой друг да ги възнаграждава за просрочено време и предпочитат заплащане на база на постигнати резултати, а не на време.

Марк Закърбърг напимер, работи за себе си от 19-годишна възраст. Същото прави и Еван Шпийгел, основател на Snapchat, който е най-младият милиардер в момента.

Събират се с други успешни хора

Най-богатите знаят, че с „какъвто се съберат, такива стават“. Затова те имат склонност да се обграждат и да дружат с други богати и успешни. Не е изненада, че Уорън Бъфет и Бил Гейтс са най-добри приятели.

plus500

Провери също

трейдър

Три неща, на които финансовите консултанти не могат да ви научат

Българите все още нямат финансовата култура да се обръщат за съвет към финансови консултанти. Обикновено …

plus500