събота , януари 21 2017
+500
Начална Страница / Съветите на успелите / Трите тайни на успешните компании

Трите тайни на успешните компании

Някои компании са по-добри от други. И това, често се отразява в цените на акциите им. Вземете например Amazon…

Та въпросът, който може да се формира в главата на инвеститорите, е как да разпознават успешните компании от останалите. Има три тайни за това!

Шест от най-добрите дивидентни компании в САЩ

Всъщност тези тайни са всеизвестни, но малко инвеститори им отделят достатъчно внимание. Те включват – конкурентни предимства, добър мениджмънт и пазарно лидерство.

Нека да ги разгледаме малко по-подробно.

Конкурентни предимства

Майкъл Портър е пионер в разработването на концепцията за конкурентните предимства, като ги разбива в две основни форми – предимства свързани с диференциацията и предимства свързани с разходите.

Първият тип предимства са когато една компания предлага по-добри продукти на пазара от конкурентите си, на пазарни цени.

предимства

Разходните предимства са когато една компания предлага същите продукти от тези на останалите конкуренти, но на по-ниски цени.

Добрите компании, могат също така да поддържат високия си статут, благодарение на високите бариери за влизане в определен бизнес. Това може да включва големи фиксирани или първоначални разходи, като например във фармацевтичната индустрия, или разработването на софтуер. Високите бариери за влизане в един бизнес, могат да отказват потенциални конкуренти, да навлязат в него.

Качествен мениджмънт

Това е един от водещите критерий на Уорън Бъфет, когато преценява дали да инвестира в една компания, или не. Добрият мениджмънт може не само да води компанията през трудни моменти, но и до голяма степен да е отговорен за бъдещите й постижения.

BlackBerry-Priv3

Историята познава много случаи, в които добри компании са се проваляли, заради лош мениджмънт. Няма как да не дадем като пример първата компания, която ни идва на ум – канадският производител на смартфони Blackberry.

Пазарно лидерство

apple

Едно от най-важните качества на добрата компания е това, тя да е лидер, или поне сред лидерите в сектора си.

Лидерството може да има много форми – от уникални продукти, до репутация и имидж на марката. Коя е една от първите марки, която изниква в ума ви, когато става въпрос за смартфони? Apple разбира се… Това е една добра компания!

Plus500

Провери също

трейдър

Три неща, на които финансовите консултанти не могат да ви научат

Българите все още нямат финансовата култура да се обръщат за съвет към финансови консултанти. Обикновено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Plus500