неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Дж. Поулсън: Доларът може да не се движи според очакванията догодина…

Дж. Поулсън: Доларът може да не се движи според очакванията догодина…

Доларът може да не реагира по начина, по който се очаква да го направи през следващата година, в среда на повишение на лихвите. Това прогнозира анализаторът Джим Поулсън, по време на интервю за финансовото издание CNBC.

UBS: Доларът може да поевтинее до 98 йени

“Всички си мислят, че доларът ще поскъпва, защото Фед се очаква да повишава лихвите“, коментира Поулсън. „Историята сочи обаче, че при средно пет повишения на лихвите от страна на Фед, в периоди на увеличаване на лихвите, при всяко едно от тях доларът е поевтинявал, а не се е повишавал“.

Поулсън, който е главен стратег в Wells Capital Management коментира, че основната причина за това Фед да повишава лихвите, ще е по-високата инфлация, което се отразява вече в нивата на търговия на 10-годишните държавни облигации.

щатски долар

„Инфлацията е една от основните деструктивни сили за щатския долар“, допълни още експертът. „Смятам, че Фед ще повиши на няколко пъти лихвите през следващата година, което ще доведе до понижение на долара“.

Традиционното схващане сред инвеститорите в момента е, че повишението на лихвите от страна на Фед, ще доведе до по-силно търсене на долара, което да инициира повишението му, в среда на рекордно ниски и дори отрицателни лихви в другите водещи региони.

По-големият тренд според Поулсън обаче, ще е доброто представяне на световните пазари.

„Станахме свидетели на синхронизирани глобални стимули по света, през последните 18 месеца. Това доведе до синхронизиран ръст на световните фондови пазари“, смята Поулсън.

Подобно мнение изразява и Джузеф Ла Воргна, анализатор в Deutsche Bank. Според него, перспективите за ускоряване на ръста на световната икономика са сериозни. Те обаче, до голяма степен ще зависят от това до колко ефективни са правителствените администрации по света по отношение на стимулирането на икономиките.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *