вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Марк Фабер: Dow може да стане 100 000 пункта

Марк Фабер: Dow може да стане 100 000 пункта

Живеем в объркан свят. Биковете станаха мечки, а пък мечките – бикове. Има и такива, които са изказват оптимистично, макар и да са песимисти. Едно е сигурно – при всички положения ще познаят…

Може би такава е стратегията и на един от най-неуспешните известни инвеститори на Уолстрийт – Марк Фабер.

Марк Фабер: S&P 500 ще се понижи до 1 100 пункта

Не случайно Фабер носи прякора „Господин Катастрофа“. Той е с вечни очаквания за срив на пазара, колапс на системата, изобщо все апокалиптични сценарий.

През последните седем години обаче, Фабер не може да е по-далеч от истината. Той непрекъснато и непрестанно говори за срив на пазара, а той продължава нагоре… и нагоре… и нагоре…

марк фабер

Така, че нещо странно се случва. „Господин катастрофа“, смята, че индексът на сините чипове Dow може да достигне шестцифрена стойност. Само да кажем, че това означава поне ниво от 100 000 пункта.

„В среда на крайно печатане на пари, индексът Dow Jones Industrial Average може да се повиши до 100 000 пункта“, коментира Марк Фабер, в интервю за Epoch Times.

Само да споменем, че това е над пет пъти повече в сравнение с настоящото ниво на индекса.

„Всички сме на Титаник“, допълва още Фабер, което сочи явния сарказам в направената от него прогноза. И все пак ако това се случи, някой ден той спокойно ще може да каже „казах ли ви?“.

„Централните банки в крайна сметка могат да монетаризират всичко и тогава компаниите да станат държавна собственост. Чрез политиката на централните банки се провежда политика на представяне на социализма и комунизма, което се превежда като държавна собственост върху производството и потреблението. Не смятам, че централните банки са толкова интелигентни и умни, за да разберат последствията от техните монетарни политики“, допълва още Фабер.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *