четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Лари Финк: Виждам два дългосрочни проблема пред щатската икономика

Лари Финк: Виждам два дългосрочни проблема пред щатската икономика

Лари Финк, изпълнителният директор на BlackRock е притеснен от два дългосрочни проблема, които се очертават пред щатската икономика.

Първият е свързан с планираните инфраструктурни разходи. „Малко е късно за подготвяне на градовете с технологии на бъдещето“, коментира Финк по време на финансов семинар организиран от Yahoo Finance.

Най-голям отлив на средства от активните щатски фондове от финансовата криза

Според Финк, основната част от изразходваните средства ще отидат за поправка на вече съществуващи пътища и мостове, а не към големите инвестиции, необходими за да се подготви инфраструктурата на бъдещето.

Този проблем, е бил един от основните, които Финк е представил на вниманието на новоизбрания президент Доналд Тръмп, по време на срещата с бизнес-лидерите.

Вторият проблем, пред който е изправена Америка, според Финк, е пенсионирането.

Според изпълнителният директор на BlackRock, американските инвеститори, държат „твърде много в кеш“, а ниските лихви не позволяват да се генерира достатъчен капиталов прираст, за спокойно пенсиониране.

Финк спомена потенциалната криза, свързана с пенсионирането, още в годишното си писмо към изпълнителните директори на компаниите от широкия щатски индекс S&P 500, изпратено през януари.

„Ако искаме да решим пенсионните проблеми и да помогнем на работещите да се приспособят в глобализирания свят, то бизнесът трябва да си постави високи стандарти и да действа с убеждението, че подсигуряване на пенсионна сигурност, трябва да е споделен въпрос“, коментира Финк.

Финк обяви още, че са налице „тъмни сенки“ на пазара, във връзка с правителствените планове, САЩ да се изтегли от глобалната търговия, като пред работещите има и заплаха по направление на автоматизацията и роботизацията на производствените процеси.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *