петък , януари 19 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Два съвета към хората стартиращи нова работа от директора на Yum Brands

Два съвета към хората стартиращи нова работа от директора на Yum Brands

Дейвид Новак е изпълнителен директор на компанията Yum Brands за периода между 1999 и 2015-та година. Фактът, че Новак се е задържал на тази позиция в продължение на 16 години, сам по себе си говори много за него.

Когато се пенсионира през изминалата година Новак остава след себе си много глобални лидери в сектора на индустрията за бързо хранене, които бяха под шапката на неговата компания, като KFC, Taco Bell и Pizza Hut.

Като мениджър с толкова опит, определено съветите на Новак би следвало да се вземат под сериозно внимание. А Новак има два съвета, към хората стартиращи нова работа:

novak

Вижте още: Пет признака, че сте сбъркали с новата работа

На първо място, научете фундамента на една работа, преди да се опитвате да направите впечатление.

Много често, когато хората постъпят на нова работа, те се опитват по всякакъв начин да направят добро впечатление и то незабавно.

Съветът на Новак е – отпуснете се, научете основите на бизнеса и работата, поставяйте си цели извън границите на възможностите си и зоната си на комфорт.

„Имах късмет, до такава степен с новите си работи, че почти винаги когато приемах нова позиция, ставаше въпрос за нужда от това да се обърне посоката на компанията“, коментира Новак. Той обаче бързо осъзнава, че трябва първо да усвои фундамента на един бизнес, преди да започне да се опитва да го подобри към по-добро.

Вторият съвет на Новак е, да учите възможно най-много от колегите си.

Новак обяснява, че винаги когато се е сблъсквал с нови и непознати проблеми на новите си позиции, отговорите са били пред него и в рамките на компанията. „Всяка компания е пълна с експерти с опит“, коментира Новак. Въпрос на правилно тълкуване е да намерите решението на определен проблем, като ползвате вътрешните ресурси на компаниите, смята експертът.

„Да задавете върпоси на хората с които работите, на практика е страхотен начин, да им покажете, че се нуждаете от тях и ги цените“, допълва още Новак.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …