неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Дж. Соут: Двигателят на фондовия пазар ще се промени през 2017 г.

Дж. Соут: Двигателят на фондовия пазар ще се промени през 2017 г.

Двигателят на фондовите пазари през следващата година ще се промени, според Джефри Соут, главен инвестиционен стратег в Raymond James.

Ръстът на корпоративните печалби се забавяше в продължение на много месеци, докато „бичият пазар“ продължаваше. В крайна сметка щатските индекси се повишиха до нови исторически рекорди с няколко паузи.

щатски индекси

Като цяло, бичият пазар бе задвижван от ниските лихви през последните години, обяснява Соут, в писмо към клиентите на управляваната от него институция. Ниските лихви, намалиха разходите на компаниите, по обслужването на техните дългове.

Тръмп-манията изведе щатските индекси до нови рекорди

Нещата обаче, са на път да се променят през следващата година. Фокусът ще се измести от ниските лихви, които вече започнаха да се повишават и най-вероятно, ще се прехвърли отново към ръста на печалбите.

А печалбите могат да ускорят повишението си, следствие на два фактора. На първо място, планираните от новия президент Тръмп, данъчни облекчения. И на второ все още ниските лихвени нива, които едва ли ще бъдат повишавани особено агресивно, смята още експертът.

„Да сме честни, писмата към инвеститорите в края на годината, са много трудни за писане. Това от една страна, защото в тях първо трябва да обобщим какво се е случило през изминалата година, а от друга, защото трябва да погледнем към това какво се очаква за следващата година. Да си признаем честно, колко от експертите прогнозираха през миналата година, че през тази, ще станем свидетели на БРЕКЗИТ и избор на Тръмп за президент? И все пак, това което можем да отличим като евентуална тенденция за следващата година е прехода на вниманието от ниските лихви, към корпоративните печалби“, обобщава Соут.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *