петък , януари 20 2017
+500
Начална Страница / Съветите на успелите / Едно просто нещо ще ви помогне да изглеждате уверени

Едно просто нещо ще ви помогне да изглеждате уверени

Да изглеждате уверени е ключово качество, което ще ви помага не само, когато си търсите работа, но и когато водите важни преговори.

Вижте още: Пет признака, че сте сбъркали с новата работа

Експерт по езика на тялото разкрива едно просто нещо, което можете да правите,за да изглеждате по-уверен. И то е… – контактът с очи с вашия събеседник.

Според Лилиан Глас, експерт по езика на тялото и автор на книгата „Предимствата на езика на тялото“, силният очен контакт е най-простият индикатор за увереност.

„Уверените хора винаги гледат нагоре и никога надолу, докато стоят на масата, на земята, или изправени“, коментира Глас. „Независимо дали говорят или се разхождат в офиса, те винаги гледат другите хора. Те ги ангажират, с контакта си с очи“.

контакт с очи

Очният контакт осъществява връзка, показва искреност и помага да се изгради среда на доверие между хората, коментира още психологът.

Според изследване на университета в Льовен, Белгия, хората с по-голямо самочувствие е много по-вероятно да търсят контакт с очи, в сравнение с техните по-малко уверени конкуренти.

И други проучвания сочат наличието на връзката между очния контакт и лидерските способности.

Въпреки това обаче, за много хора все още остава трудно да гледат другите в очите и да задържат погледа си. Специалистите препоръчват на тези хора да гледат събеседника си две секунди в очите, две секунди в носа, две секунди в устата, две секунди в лицето им като цяло. Продължаване на тази ротация ще ви позволи да се тренирате и да изглеждате по-уверен.

Използването на този трик, няма да позволи на събеседника ви да определи, дали го гледате в очите или не, през цялото време.

plus500

Провери също

трейдър

Три неща, на които финансовите консултанти не могат да ви научат

Българите все още нямат финансовата култура да се обръщат за съвет към финансови консултанти. Обикновено …