четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Едно просто нещо ще ви помогне да изглеждате уверени

Едно просто нещо ще ви помогне да изглеждате уверени

Да изглеждате уверени е ключово качество, което ще ви помага не само, когато си търсите работа, но и когато водите важни преговори.

Вижте още: Пет признака, че сте сбъркали с новата работа

Експерт по езика на тялото разкрива едно просто нещо, което можете да правите,за да изглеждате по-уверен. И то е… – контактът с очи с вашия събеседник.

Според Лилиан Глас, експерт по езика на тялото и автор на книгата „Предимствата на езика на тялото“, силният очен контакт е най-простият индикатор за увереност.

„Уверените хора винаги гледат нагоре и никога надолу, докато стоят на масата, на земята, или изправени“, коментира Глас. „Независимо дали говорят или се разхождат в офиса, те винаги гледат другите хора. Те ги ангажират, с контакта си с очи“.

контакт с очи

Очният контакт осъществява връзка, показва искреност и помага да се изгради среда на доверие между хората, коментира още психологът.

Според изследване на университета в Льовен, Белгия, хората с по-голямо самочувствие е много по-вероятно да търсят контакт с очи, в сравнение с техните по-малко уверени конкуренти.

И други проучвания сочат наличието на връзката между очния контакт и лидерските способности.

Въпреки това обаче, за много хора все още остава трудно да гледат другите в очите и да задържат погледа си. Специалистите препоръчват на тези хора да гледат събеседника си две секунди в очите, две секунди в носа, две секунди в устата, две секунди в лицето им като цяло. Продължаване на тази ротация ще ви позволи да се тренирате и да изглеждате по-уверен.

Използването на този трик, няма да позволи на събеседника ви да определи, дали го гледате в очите или не, през цялото време.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …