вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Джон Уотсън: Ето това е тайната да запазите най-добрите си служители

Джон Уотсън: Ето това е тайната да запазите най-добрите си служители

Джон Уотсън, не е очаквал да се задържи в рамките на една компания в продължение на три десетилетия. Компанията за която е работил обаче, му прави предложение на което не може да устои… Какво е то ли? Работата му никога да не е скучна…

През 1980-та година, Уотсън се присъединява към петролния гигант Chevron, като финансов анализатор. В продължение на годините, той е заемал много различни мениджърски позиции, за да достигне до позицията изпълнителен директор през 2010-та година.

Какво искат служителите от мениджърите си?

И както Уотсън споделя, всеки път, когато е казвал „Е…, искаше ми се да правя нещо друго, бях преместван в друга част на компанията“.

chevron

За да се държат служителите мотивирани, според Уотсън, всяка една компания трябва да използва същата стратегия и да ги подкрепя, да се придвижват между различните отдели на организацията, където би им било по-интересно.

Благодарение на тази политика в Chevron, „всеки познава всеки“, както коментира изпълнителният й директор.

„Ако трябва да напуснете компанията, за да се изправите пред нови предизвикателства, то според мен това е много тъжно“, смята още Уотсън.

„Смятам, че са налице много изтървани възможности от компании, които не се опитват да стимулират служителите си през годините“, допълва още експертът.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *