понеделник , май 1 2017
Начална Страница / Избрани / Джак Ма: Ето защо бедните си остават винаги бедни

Джак Ма: Ето защо бедните си остават винаги бедни

Джак Ма, основателят и изпълнителен директор на Аlibaba Group Holding Ltd., отново си върна позицията на най-богатия човек в Азия, в края на миналия месец.

Вижте още: Какво правят богатите по-различно от нас?

Това се случи, след като Ма добави над 4 милиарда долара към състоянието си, благодарение на успешното набиране на капитал от финансовата компания Ant Financial, където той е акционер.

Състоянието на Ма вече е 33.7 милиарда долара, според индексът на милиардерите на Bloomberg, което го прави 14-я най-богат човек в света.

През февруари тази година Ма направи коментар по отношение на бедните хора и защо те винаги си остават бедни, който стана изключително популярен:

джак ма

„Най-лошите хора, на които можеш да служиш са бедните. Ако им дадеш нещо безплатно, те смятат, че това е капан. Ако им кажеш, че това е малка инвестиция, ще кажат, че няма да изкарат достатъчно. Ако им кажеш да инвестират повече, ще кажат, че нямат пари. Накарайте ги да опитат нещо ново, ще кажат, че нямат опит. Кажете им, че това е традиционен бизнес и те ще кажат, че е трудно да се прави. Ако им кажете, че това е нов бизнес модел, ще кажат, че е пирамида. Ако им кажете да си направят магазин, ще отговорят, че нямат достатъчно свобода…

Продължава на следваща страница…

Провери също

самодисциплина

Стойте на предначертания път – най-важното правило в инвестирането

Какво е нужно, за да сте успешен в дългосрочен план на фондовите пазари? Способност да …