вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Експерт, прогнозирал финансовата криза: Крийте се в злато!

Експерт, прогнозирал финансовата криза: Крийте се в злато!

Според бивш анализатор на Goldman Sachs, правилно прогнозирал финансовата криза от 2008-ма година, мястото където инвеститорите трябва да са в момента е златото.

Благородният метал, трябва да е много по-скъп отколкото е в момента, в среда на голяма вероятност скоро да станем свидетели на нова финансова криза, смята Раул Пол, основател на Global Macro Investor founder.

Защо в злато?

Според Пол, много е вероятно да станем свидетели на криза през тази или следващата година.

Несигурността свързана с излизането на Великобритания от ЕС, в съчетание с настоящата политика на ниски лихви от страна на Фед, са факторите, които би следвало да инициират поскъпване на метала, смята още Пол.

злато

„Негативните лихви, правят златото добро място, в което да държите свободните си средства“, коментира Пол. „Не съм златна буболечка, но всички сериозни инвеститори са заинтересовани от златото“, допълва още експертът.

Как рецесия в САЩ може да стимулира ръст в цената на златото и долара?

Пол е убеден, че щатската икономика се запътва към рецесия в следващата година, позиция, която отстоява от 2014-та година. „Бизнес-цикълът сочи към това“, коментира експертът. В допълнение Пол припомня, че всеки път след двоен президентски цикъл, се е случвала рецесия в следващите 12 месеца, от 1910-та година насам.

Прогнозата за рецесия, до голяма степен контрастира с индикаторът на Фед, според който налице е едва 12% шанс за свиване на икономиката през тази година.

Анализаторът обаче, не е единствен, с мрачни прогнози за щатската икономика. Популярният икономист от Bank of America – Савита Субраманиан, както и Бил Грос, също предупреждават за опасност от рецесия за водещата световна икономика.

Ако щатската икономика влезе в рецесия, то според Пол, цената на златото може да се удвои. На подобна опасност, централните банки по света, биха реагирали с печатането на още пари, което пък би довело до инфлация и съответно поскъпване на златото.

Друг любим актив на анализатора е доларът. Според него, доларът ще поскъпне спрямо еврото, паунда и австралийския долар, като еврото ще достигне нива от 75 цента спрямо долара.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *