вторник , май 23 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Експерт, прогнозирал финансовата криза: Крийте се в злато!

Експерт, прогнозирал финансовата криза: Крийте се в злато!

Според бивш анализатор на Goldman Sachs, правилно прогнозирал финансовата криза от 2008-ма година, мястото където инвеститорите трябва да са в момента е златото.

Благородният метал, трябва да е много по-скъп отколкото е в момента, в среда на голяма вероятност скоро да станем свидетели на нова финансова криза, смята Раул Пол, основател на Global Macro Investor founder.

Защо в злато?

Според Пол, много е вероятно да станем свидетели на криза през тази или следващата година.

Несигурността свързана с излизането на Великобритания от ЕС, в съчетание с настоящата политика на ниски лихви от страна на Фед, са факторите, които би следвало да инициират поскъпване на метала, смята още Пол.

злато

„Негативните лихви, правят златото добро място, в което да държите свободните си средства“, коментира Пол. „Не съм златна буболечка, но всички сериозни инвеститори са заинтересовани от златото“, допълва още експертът.

Как рецесия в САЩ може да стимулира ръст в цената на златото и долара?

Пол е убеден, че щатската икономика се запътва към рецесия в следващата година, позиция, която отстоява от 2014-та година. „Бизнес-цикълът сочи към това“, коментира експертът. В допълнение Пол припомня, че всеки път след двоен президентски цикъл, се е случвала рецесия в следващите 12 месеца, от 1910-та година насам.

Прогнозата за рецесия, до голяма степен контрастира с индикаторът на Фед, според който налице е едва 12% шанс за свиване на икономиката през тази година.

Анализаторът обаче, не е единствен, с мрачни прогнози за щатската икономика. Популярният икономист от Bank of America – Савита Субраманиан, както и Бил Грос, също предупреждават за опасност от рецесия за водещата световна икономика.

Ако щатската икономика влезе в рецесия, то според Пол, цената на златото може да се удвои. На подобна опасност, централните банки по света, биха реагирали с печатането на още пари, което пък би довело до инфлация и съответно поскъпване на златото.

Друг любим актив на анализатора е доларът. Според него, доларът ще поскъпне спрямо еврото, паунда и австралийския долар, като еврото ще достигне нива от 75 цента спрямо долара.

Провери също

робърт шилер

Р. Шилер: Дългосрочните инвеститори да внимават с щатските индекси

Един от най-уважаваните икономисти и носител на нобелова награда за икономика – Робърт Шилер, предупреди …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *