неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Прост начин да определите дали говорите с експерт, или не

Прост начин да определите дали говорите с експерт, или не

Разликата между експертите в дадена област и тези, които претендират, че са такива е, че експертите не знаят толкова много. От друга страна тези, които се правят на експерти знаят всичко – или поне си мислят, че знаят.

Експертите обикновено стоят върху планина от знания, само за да сочат към хоризонта и да твърдят „че има още толкова много за откриване“.

Този начин на мислене, често ги прави не особено разговорливи, или дори арoгантни. Те говорят точно и ограничават изразните си средства.

експерт

Ето и един пример. Учен е бил помолен от полицията да разпознае човек, нападнал го в дома му. Ученият посочва един от заподозрените и казва „според моята преценка това е мъжът“.
На въпроса защо не казва, че е на 100% уверен, че това е човекът, ученият отговаря „не съм сигурен на 100% в нищо“.

Това не е начина, по който нормалните хора говорят и със сигурност не е начина по който „псевдо експертите“ го правят.

Експертите често не следват собствените си съвети

Или казано по друг начин, крайно уверения тон на един човек, до голяма степен може да ви навежда на мисълта, че този човек може би претендира да е „експерт“.

Хората, претендиращи да са експерти имат мнение за всичко. Пробвайте ги, задайте им въпрос, независимо колко сложен е той. Те най-вероятно ще имат готов отговор, в който ще са сигурни на сто процента, дори и да не е напълно в сферата им на компетенция.

Експертите, или хората с потенциал да станат такива, винаги се опитват да изяснят позицията си, или да стигнат до определени решения на проблеми, със задаването на въпроси. Те изхождат от факта, че човек няма как да знае всичко във всяка една сфера.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *