вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Дж. Поулсън: Гответе се за най-дългото възстановяване

Дж. Поулсън: Гответе се за най-дългото възстановяване

В момент, в който пазарите са „разстроени“ заради случващото се във финансовия сектор, Джим Поулсън, портфолио-мениджър в Wells Capital Management, смята, че предстои да видим дълго възстановяване, благодарение на позитивните сигнали от някои индикатори.

„Смятам, че световното възстановяване се случва… То ще помогне да се върне отново оптимизмът на фондовите пазари“, коментира Поулсън, пред финансовото издание CNBC.

джим поулсън

Според експертът, октомври ще е ключов по отношение на първите сигнали от резултатите на компаниите и ръста на БВП.

Поулсън се обърна към данните за PMI от понеделник, като пример за възстановяването в САЩ и останалия свят. Данните посочиха подобряване на бизнес-климата в САЩ, Германия и Китай.

Бичият пазар на щатските пазари не е приключил, смята стратег

Финансовият специалист смята още, че възстановяването ще е бавно и дълго, като най-вероятно ще премине най-дългото възстановяване в историята на щатските пазари, продължило цели десет години.

По-сериозни корекции на циклични пазари, като международните и развиващите се, са изчистили пътя за очакваното възстановяване, смята още Поулсън.

„Налице е коренна промяна в ситуацията, която наблюдаваме, една от които е голямото понижение на лихвената структура, конкурентната алтернатива, спрямо която се измерват акции в световен мащаб“, допълва още мениджърът.

Той добавя още, че „ниските лихви, ниските оценки и песимизмът сред инвеститорите“, могат да доведат до очакваното дълго възстановяване.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *