четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Грешките в инвестирането по пътя към богатството

Грешките в инвестирането по пътя към богатството

Грант Кардон е американски предприемач и водещ на мотивационни сеанси. Той е автор на бестселър към изданието New York Times. Кардон говори относно това къде грешат инвеститорите в ранна възраст, до навършване на 30-годишната си възраст, което им пречи да станат богати.

В какво да инвестирате, ако се опасявате от нова финансова криза?

Кардон говори пред финансовото издание Business Insider относно това, какво трябва да правят инвеститорите в техните 20 години, за да са богати, когато станат на 30.

Та къде грешат инвеститорите:

Мислите за студентски заем, за да завършите колеж? Забравете за това…

студентски заем

Според Кардон това са хвърлени пари на вятъра, защото освен, че четири години няма да изкарвате пари (докато учите), после този кредит ще ви тежи още години наред.

Повечето финансови експерти съветват да пестите – да пестите за фонд за спешни нужди; да пестите за трудни времена; да пестите за бъдещето си; да пестите за пенсиониране… Забравете за това!

Единственото за което трябва да пестите според автора е, за да инвестирате и то да инвестирате при появата на изключителна възможност.

Не диверсифицирайте!

диверсификация

Просто не бързайте в инвестициите си и изчакайте най-добрата инвестиционна възможност, която се появи. Когато тя се появи, грабнете я с пълна сила, смята експертът.

Как да инвестирате като Уорън Бъфет

Тази инвестиция трябва да е „сигурно нещо“. Нещо, което ще съществува след години, нещо което ще умножи парите ви в пъти…

Не бързайте с инвестициите… е друг съвет на Кардон. Изчакайте да спестите сума от примерно 100 000 долара, преди да започнете да инвестирате. Преди да спестите тази сума, инвестирайте в себе си. Вие сте си най-големия актив, който ще изкарва средства в продължение на много десетилетия. Ето защо, това което изкарвате, трябва да е максимално по размер.

И на последно място авторът е скептичен по отношение на инвестиции в пенсионни фондове. Не инвестирайте в нещо, върху което нямате контрол и където средствата ви са „блокирани“ в продължение на години, без да е ясно какъв ще е резултатът от това.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *