събота , януари 20 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Хеджфондовете бият пазара през октомври

Хеджфондовете бият пазара през октомври

Според консултантската компания Morgan Stanley Prime Brokerage Global Hedge Performance, хеджфондовете се отличават с по-добро от пазарното представяне през последните седмици.

Невероятно, но факт – хеджфондовете с рекордни активи!

Това в известна степен е добра новина за сектора, където инвеститорите теглят масово своите средства от началото на годината.

хеджфондове

Този род инвестиционни схеми се отличават с много високи такси и комисиони, както и високи прагове за влизане, под формата на изисквани минимални суми.

Въпросът, който инвеститорите си задават, е дали изпреварващото представяне на хеджфондовете през изминалия месец е просто случайност или началото на нов тренд?

Индексът S&P 500 се понижи с 1.3% за месеца до 21-ви октомври, докато американските хеджфондове са донесли доходност за инвеститорите в размер на 0.13% за същия период от време.

Представянето на тези инвестиционни схеми обаче, все още изостават зад това на широкия индикатор от началото на годината. Те са донесли доход от 3.95% от началото на годината, на фона на доходност от 6.7% за S&P Total Return index.

Европейските хеджфондове са се представяли по-зле през последните седмици, със средна загуба от над 1% за изминалия месец и 0.8% от началото на годината. За сравнение, за същия период индексът MSCI Europe се е повишил с 3%.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *