събота , януари 20 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / А. Едуардс: Не виждате възможности? Изчакайте следващия мечи пазар…

А. Едуардс: Не виждате възможности? Изчакайте следващия мечи пазар…

Ултра мечи настроеният анализатор Албърт Едуардс от финансовата институция Societe Generale изригна отново.

„Едно от нещата, които непрекъснато чуваме от нашите клиенти е, че въпреки високите финансови оценки на акциите, те са най-добрата възможна алтернатива в момента. Всички активи са с надути оценки, следствие на настоящата политика на ултраниски лихви от страна на централните банки. Така, че основният аргумент на инвеститорите в момента, за да държат инвестициите си в акции е – няма други алтернативи“, коментира Едуардс.

Инвеститорите са песимисти, въпреки рекордите за щатските индекси

Отличното представяне на акциите от последната финансова криза до момента, е друг пункт в подкрепа на тази теза. Това обаче, може да е една от най-големите грешки на инвеститорите, смята експертът.

„През 1996-та година прогнозирахме край на „дългия бичи пазар“. И тогава, както обикновено прибързахме и позитивната корелация между акциите и доходността на облигациите продължи до края на века. Това което очаквахме обаче, се случи, макар и малко по-късно“, коментира Едуардс.

мечи пазар

Едно нещо, което научихме от Япония е, че за преодоляване на съпротивата от дългосрочен бичи пазар е необходимо много време, а акциите трябва да станат „крайно евтини“.

„За съжаление щатските акции не влязоха в тази категория през март на 2009-та година, когато видяхме едва втората рецесия след 2000-та година. При предходното дъно през 2009-та година, широкия щатски индекс се търгуваше при съотношение цена-печалба от 14 пъти, а трябваше да падне наполовина, за да станат щатските акции „невероятно евтини““, смята още специалистът.

В исторически план за трайното преодоляване на низходящия натиск, след дългосрочен възходящ цикъл, са необходими четири „мини рецесии“, а до този момент видяхме едва две, смята още Едуардс..

Какво съветва експертът? Ако не виждате добри инвестиционни възможности и акциите ви се виждат скъпи, изчакайте следващия мечи цикъл…

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *