понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Искате ли децата ви да са по-успешни от вас?

Искате ли децата ви да са по-успешни от вас?

„Крушата не пада по-далече от дървото“ е българска поговорка, показваща че сме осъзнали критичната роля на родителите за това, колко успешни ще бъдат децата им. И това до голяма степен е доказано, че е така.

Странните фактори, които предопределят дали ще сте успешен

В тази насока ето няколко отличителни характеристики на родителите, които предопределят в по-голяма степен децата им да станат успешни и богати…

1. Дават им къщна работа

домашни задължения

„Ако децата не мият чиниите или не вършат някакви други домашни задължения, това означава, че някой друг прави това вместо тях“, смята експертът Джули Хеймс.

Така на децата им се спестява не само работата, но и това да научат, че работата трябва да е свършена и всеки от нас, трябва да има отговорности за общото благо.

Децата, които са помагали в домакинството, работят много по-добре в екипи на по-късен етап от живота си, което е критично, за да се издигат в кариерата и да постигат успехи.

С изпълняването на различни задължения децата се учат не само, че трябва да работят, но и че работата е част от живота им.

2. Учат ги на социални умения

социални умения

Изследване проведено в продължение на две десетилетия от Pennsylvania State University сочи, че децата с добри социални умения в детската градина са се радвали на по-голям успех, като пораснали.

Децата, които са общували без проблеми с останалите, помагали са на другите деца и са разбирали техните чувства, в много по-голяма степен са завършвали колежи и са работили на пълен работен ден до навършване на 25-годишна възраст от останалите.

Тези с по-малки комуникационни способности, е много по вероятно да бъдат арестувани, да пият или да кандидатстват за социални помощи.

3. Имат високи очаквания

Smiling father and daughter sitting at dining room table working on laptop.

Родителите с високи очаквания към децата си, са имали значителен принос за тяхното бъдеще, според друго изследване.

„Родителите, които са виждали колежът в бъдещето на децата си, в много по-голяма степен са успявали да ги отведат до тази цел“, смятат експертите.

Вижте още: Седем неща, които успешните хора никога не казват

Това до голяма степен е следствие на „самореализиращото се пророчество“. Или казано по друг начин, очакванията да се случи нещо, често водят до случването му.

Продължава на следваща страница…

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …