петък , януари 20 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Дж. Роджърс: Доларът ще стане „балон“

Дж. Роджърс: Доларът ще стане „балон“

Щатският долар може да достигне балонизирани нива, следствие на търсенето на инвеститорите на „спасителни активи“, според легендарния инвеститор Джим Роджърс.

„Доларът ще стане надценен“, коментира Роджърс в интервю за Real Vision TV в петък. „Нещо повече, доларът може да се превърне дори в балон, в зависимост от това колко лоша ще е кризата“, смята още експертът.

Хората все по-често търсят „спасителни острови“ за инвестициите си и насочват спестяванията си към долари, смята експертът.

10-те най-печеливши сделки на всички времена

„Щатската валута е силна и ще продължи да е силна, защото всички които са паникьосани за развитието на света търсят сигурност“, прогнозира инвеститорът с папионка. „В момента всички си мислят, че долара е сигурно място, но това не е така…“.

MW-DO749_Jim_Ro_ZG_20150624153247

Роджърс сподели в интервюто още, че в момента той има голяма експозиция към щатската валута. „Просто няма в какво друго да се инвестира“, коментира още той.

„Притежавам щатски долари в момента. Не защото смятам, че доларът е проводник на сигурност, а защото хората смятат, че е проводник на сигурност. А това означава, че доларът най-вероятно ще продължи да поскъпва“, допълни още той.

plus500

Провери също

Как да сте успешен инвеститор, съветва експерт без загуба от 30 години

„Може би съм късметлия, или може би просто всичко е въпрос на здрав разум“, така …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

plus500