неделя , април 30 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Защо JPM скъсява долара?

Защо JPM скъсява долара?

Една от водещите щатски инвестиционни банки скъсява долара спрямо еврото и йената, като от там обясняват, че за това не са виновни „зелените пари“. Или казано по друг начин, просто смятат, че еврото и йената имат много причини да са силни.

GS: Купувайте долара

„Става въпрос за очакваните рискове и опасения във връзка с решението на ЕЦБ и японската централна банка през следващия месец“, коментира Сали Аулд, стратег валутни пазари в щатската банка, цитирана от CNBC. “Очакваме доларът да се търгува в тесен рейндж до края на годината“, допълни още стратегът.

тоалетна хартия

И докато според Аулд, и европейската и японската централна банка, могат да прибегнат до нови стимули през следващия месец, налице са сериозни рискове свързани с подобни решения.

„Рисковете са свързани с това, инвеститорите да не получат залаганите от тях стимули от страна на централните банки. Ако това се случи, те могат да прибягнат до покупки на йени и евра, разочаровани от решенията“, смята още експертът.

В допълнение Аулд не очаква Фед да прибегне към скорошно повишение на лихвите, фактор, който ще продължи да оказва низходящ натиск върху щатската валута.

По-нататъшна яснота за политиката на Фед най-вероятно ще се даде от речта на Джанет Йелън в Джаксън Хол през този петък.

Провери също

робърт шилер

Р. Шилер: Дългосрочните инвеститори да внимават с щатските индекси

Един от най-уважаваните икономисти и носител на нобелова награда за икономика – Робърт Шилер, предупреди …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *