понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Седем качества на успешните лидери

Седем качества на успешните лидери

Не винаги е лесно да се каже дали сте добър шеф. Ето няколко признака, които да ви подсказват, че може би попадате в тази категория и сте лидер, който другите искат да следват.

Тим Кук и Марк Закърбърг няма как да имат по-различна бизнес-философия

Позитивен сте

Изследвания от 2015-та година сочат, че позитивните и щастливи хора са по-ефективни лидери.

мисли позитивно

Това е основно защото, благодарение на позитивното си отношение, те в много по-голяма степен вдъхновяват хората покрай тях.

Интересен е фактът, че според същото изследване, позитивният начин на мислене е много по-добър в прогнозирането на доброто лидерство, отколкото това да сте екстроверт. Традицонно екстровертността се свързва с лидерските качества.

Не се страхувате от промяна

Младите мениджъри, са смятани за по-ефективни от по-възрастните такива, според изследване направено сред 65 000 лидера от Zenger/Folkman.

вяра

Чудите се защо? Защото те в много по-голяма степен са склонни към промяна в сравнение с тези, които с години са изграждали навици.

Доста сте скучен

Макар терминът да е „емоционално зрял“, на разбираем език това означава да сте си скучен. И все пак, това качество е полезно, за да ви смятат за добър и ефективен лидер. В допълнение хората ще се отнасят с много по-голямо уважение, ако влизате в тази не особено привлекателна категория.

лош инвеститор

Да са надарени с особено чувство за хумор, не е особено търсено качество при лидерите. Това намалява авторитета им, според проучванията.

Демонстрирате сътрудничество

Да сте отворени към проблемите на другите е друго качество на успешните лидери. Напълно противоположно – да действате неетично, само ви сваля от стълбицата на ефективните лидери.

no help

Това подкопава сериозно авторитета, както на вас, така и на управляваната от вас организация.

Трудите се усърдно

шестчасов работен ден

Да се трудите усърдно към поставените си цели е най-критичният фактор, предричащ успеха ви като лидер. Редица изследвания доказват това. По този начин, до голяма степен, елиминирате късмета като фактор за вашия успех.

Показвате визия

Добрите лидери винаги знаят накъде са тръгнали. Те имат ясно поставени цели и се опитват да ги покажат на всички, с които работят и от които зависи в крайна сметка постигането им.

усилена работа

Разбира се, да се представи една визия и да бъде достигната тя, са две доста различни неща.

И все пак, всички трябва да са наясно, че имате „голям план“, както и че правите всичко необходимо, за да го постигнете.

Уважавате хората с които работите

Изследване сред 20 000 служители по света сочи, че най-важното поведение на един лидер, за да се приема като успешен е уважението.

уважение

Служители, които се усещат уважавани са с 55% по-ангажирани в достигането на мисията на компанията, както 1.1 пъти е по-вероятно, те да останат в рамките на организацията.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *