понеделник , април 24 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Шест качества на суперпродуктивните хора

Шест качества на суперпродуктивните хора

Някои хора вършат повече неща от други – много повече. Те със сигурност работят здраво и влагат сериозна мисъл в работата си. Тези супер продуктивни хора обаче, често притежават някои общи черти. Ето шест от тях, които биха могли да ви помогнат да се присъедините към тази група:

Шест начина да съсипите репутацията си на работа

1. Избягват едновременната работа по няколко неща

Много изследвания стигат до извода, че на практика губим от фокуса си, когато правим няколко неща едновременно. Признайте си, колко прозореца на браузъра си имате отворени в момента…

many jobs

Опитайте следното: поставете си определен период от време, например 15, 20 или 50 минути, в които ще се занимавате само с една конкретна задача. Когато времето изтече, вземете си почивка, погледайте социалните медии, релаксирайте. Така до следващата задача.

2. Заемат се с най-важните си дела, когато са най-продуктивни

productive

Най-вероятно сте забелязали, че сте най-продуктивни в определен часови диапазон. За всеки този диапазон е различен. Супер продуктивните хора, обаче, го използват за да се захванат и свършат най-важната за деня работа.

3. Осъзнават кое е важно и кое – не чак толкова

important

Продуктивните хора правят разлика между важна работа и такава, която просто трябва да бъде свършена. Затова те влагат много повече концентрация, време и усилия в това, което е наистина важно. За останалите неща, отделят колкото е необходимо, или колкото време им е останало.

Вижте още: 11 съвета за това как да се представяте по-добре на работа

4. Делегират права, търсят помощ

delegate-subpage

Противно на вашите очаквания, супер продуктивните хора, не са суперчовеци. Те просто знаят кога и кои задачи да делегират на други, като не се срамуват да потърсят помощ, или поискат съвет. Вместо да се занимават с неща, които всеки друг може да свърши, този тип хора, насочват вниманието си към нещата, които само те могат да направят.

5. Грижат се за себе си

Woman-Meditating

Макар да изглежда, че свръх продуктивните хора работят по 24 часа на ден, много по-вероятно е те да отидат на почивка, да спортуват и да отделят време за себе си, отколкото вие. Това е така, защото те осъзнават, че трябва да се грижат за здравето си и да разтоварват, за да могат бързо и фективно да се справят с работните си задачи.

Вижте още: Пет признака, че сте сбъркали с новата работа

6. Винаги имат план

Strategy plan

Много често, първото нещо, което продуктивните хора правят сутрин е да си направят списък със задачите за деня, както и разпределение на времето. Така те няма да губят безценно време в лутане и мислене коя от задачите им следва. Както се казва „глупавите хора помнят, а умните си записват“.

Провери също

бил гейтс и уорън бъфет

Бъфет: В определен момент парите спират да имат смисъл за богатите

Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет, направи на скоро, едно признание за парите, пред финансовото издание Yahoo! …