вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Ето как трябва да инвестирате за пенсиониране

Ето как трябва да инвестирате за пенсиониране

Човекът, трансформирал инвестициите на Уолстрийт – Джак Богъл, има един съвет към всички, които искат да спестяват за старините си.

И той е – да се фокусират върху голямата картина!

В по-голяма конкретика, Богъл разбира под това – да вземете в предвид нискорисковете инвестиции, да стоите далеч от традиционните взаимни фондове и да приемате традиционните корекции на пазара.

Богъл основа компанията Vanguard Group през 1974 и създаде първия индексен фонд, завинаги променил начина по който хората инвестират.

Благодарение на нискоразходните фондове, инвеститорите имат възможност да „хващат“ пазарната доходност, независимо от това дали тя е добра или лоша. А тази доходност, често е по-добра от доходността на основната част от портфолио-мениджърите на пазара, припомня още бащата на инвестирането.

Най-важните неща, които да направите преди пенсиониране?

„Според мен – особено за тези инвеститори, за които пенсионирането е основен фокус и които не са особено запалени по сложните инвестиционни продукти, най-добрия начин да инвестират за подсигуряване на старините си е като изберат индексни фондове. Едва ли сте особено изненадани да чуете това от мен“, коментира още Богъл.

Този начин на инвестиране, гарантира справедлив дял от пазарната възвръщаемост, при това на много ниска цена, допълва още експертът.

Когато насочват средствата си към фондове, които вече са се представяли добре в миналото, инвеститорите са много по-склонни да ги изтеглят от там, когато тези фондове се представят лошо. Индексният фонд винаги подсигурява пазарната доходност и не изкушава инвеститорите да „теглят средствата си“, според „бащата на индексните фондове“.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *