вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Как да си поискате повишение в службата?

Как да си поискате повишение в службата?

Изпълнителният директор на JetBlue – Джоел Петерсън, автор на „10-те закона на доверието“ е имал много служители, които са искали повишение. Ето и какъв е най-добрия начин да се прави това според мениджърът, дал интервю за финансовото издание Business Insider.

Сигурни начини бавно да убиете кариерата си

На първо място, трябва да направите това по „елегантен начин“. Започнете по-отдалеч, съветва Петерсън. Нещо от рода на „Напоследък си мисля за моята кариера и стъпките, които ми предстоят. Дали можем да поговорим за това и да споделите какво мислите по въпроса?“.

заплата преговори

Това е един много „елегантен“ подход, който бих очаквал от своите служители.

Да поискате повишение по смел начин, без да имате съществен принос за компанията обаче, едва ли е най-добрата идея, смята още Петерсън.

„Смятам, че повечето служители са наясно с това как стоят нещата в определена компания. Каква е фирмената култура и политиката на повишения“, допълва още мениджърът.

„Ако се отнасяте с уважение, ако показвате че слушате какво ви се говори, ако нямате прекомерно големи изисквания и задавате въпроси, които дават възможност за правилен отговор, то шансовете ви са по-големи. Никой не обича да бъде притискан до стената и да бъде заплашван“, съветва още Петерсън.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *